Vätgascellen stoppades med avsikt

Två stora ”spelare” såg tidigt till att utvecklingen av vätgasceller i fordon stoppades med start från och med 2009 då Honda hade en färdigt lösning. Samma år då Elon Musk hade en modifierad Lotus för sin batterilösning. En lösning som hela bilindustrin sedan hakade på eftersom det var snabbare intäkter på kortare tid.

Dels va det Elon Musk med sin lösning med stora batterier och dels va det petroleumindustrin med sina mackar runt om i världen. Inte kunde väl producenter av bensin och diesel återigen släppa in ett drivmedel som riskerade konkurrera ut de egna produkterna?!

De hade ju tidigare stoppat naturgas! E85 släpptes igenom och finns än idag i de flesta bensinmackar. Men det är ju för att alkoholen är uppblandad med bensin.

Kan Bo Wernersson modifiera en vanlig bensinmotor från 1961 så borde väl bilindustrin kunna skapa bilar med motorer som även de kan köras på de fyra bränslena bensin, etanol, biogas eller vätgas,

Alltså borde bensinbolagen kunna komplettera sina mackar med både biogas- och vätgaspumpar.

Men det gör de inte och den troliga anledningen är rädslan för bilar med vätgasceller eftersom produktionen av vätgas inte finns inom petroleumindustrin.

Ett tydligt exempel på när marknadsekonomin är direkt skadligt för klimatet och teknisk utveckling.

Läs mer om Wernerssons fantastiska lösning via Dalademokraten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s