Fel infallsvinkel hos M3 påverkar testresultaten!

Tidningen M3 testar ofta telefoner, surfplattor och datorer men har för det mesta helt fel infallsvinkel. Tyvärr ger de därför helt tokig så kallad konsumentupplysning.

Nu har det hänt igen!

Infallsvinkeln är att Mattias Inghe som testar och skriver artikeln i M3 och därmed bedömmer prylen, går från större och dyrare till mindre och billigare. Alltså från Nokias tiotummare T20 till Nokias åttatummare T10.

När jag nu läser testen av Nokias T10 som ”bara” är på åtta tum så ser jag tydligt hur fel det blir. Jag har nämligen denna utmärkta surfplatta och har nyligen bytt upp mig från Lenovos sjutummare.

Skillnaden i intryck är enorm! Jag känner helt enkelt inte igen mig på någon punkt.

Jag ville byta upp mig och blev i och med det positiv till i princip allt som denna nya surfplatta bjöd på.

Mattias testade ”Te-tian” från ett helt annat så kallat ”mindset”. Med intrycken från den större ”Te-tjugan” så har alltså den mindre och billigare surfplattan ingen chans. Den får negativa omdömen redan från start och det håller i sig under hela testen. Se bilden ovan med ingressen där Nokia T10 ”inte lyckas leva upp till förväntningar”. När jag köpte och började använda min T10 så överträffade den mina förväntningar! Det är skillnad det!

Jaha ja, säger det flesta som bara läser M3s test, då väljer jag T20 fast jag egentligen ville ha en mindre surfplatta med 4G.

Nu går jag inte in på alla tekniska detaljer men såhär skrev jag inledningsvis när min T10 kom i min ägo.

Verksamhetsfilosofen.blog

Så det gäller att förstå vad man läser och vad man utgår ifrån.

Jämför någon en Ferrari med en Volvo så får det konsekvenser. Har man redan en äldre Ferrari så hamnar Volvon i skymundan. Har man istället en gammal Volvo 142 så blir en ny Volvo V60 drömbilen speciellt när man letade efter en kombi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s