Nokia T10, 8″

Nokia T10

En ny surfplatta är inte dumt, speciellt när den är snabb, inte är för stor och har en underbar batteritid.

Men det som imponerade mest var leveranstiden från Nokia. Plattan kom per bil dagen efter att jag beställt den! Jag har aldrig tidigare varit med om något liknande. Lägg dessutom märke till att jag beställde plattan direkt från Nokia.com och fick den fraktfritt.

Baksidan är helt rätt, lite räfflad så att den går att hålla utan problem. Behovet av ett TPU-skydd är alltså minimalt. Den är med andra ord lätt att hålla med en hand när jag håller den med vänster och svepskriver med höger. Men storleken medför att jag skriver med höger hands pekfinger till skillnad mot min telefon där jag skriver med tummen.

Extra skärm till Windows!

Så till plattans huvudnummer! Den här funktionen har jag längtat efter i många sammanhang och försökt få det att fungera med andra surfplattor.

Denna funktion var den enskilt största anledningen att jag köpte den. Att plattan sedan är mycket snabbare än min ”ämsjua”och har en överlägsen lång batteritid är inte heller så dumt.

Tyvärr har jag inte fått det att fungera ännu så jag får återkomma när jag vet varför eller har lyckats. Kanske måste jag fråga Nokias support.

Delad skärm i Android

Att dela skärmen i ”te-tian” va inte lika lätt att hitta som i min Xperia. Dessutom va inte hjälpen i Google kristallklar. Av en slump klickade jag rätt och fick igång funktionen så det var egentligen rätt enkelt. Så nu startar jag den snabbt utan problem.

Mitt behov var att kunna följa min text på en låt i Acrobat Reader samtidigt som jag spelade min musikaliska förlaga i Spotify.

Det är enklast om du först stänger alla öppna appar!

 1. Starta dina två appar
 2. Svep från botten på skärmen ända upp till toppen när du har den app öppen som ska ligga överst.
 3. Klicka på appens ikon ovanför appens minimerade vy. Det var det klicket som va hemligheten!
 4. Välj ”Delad skärm
 5. Välj nu din andra app som du startat
 6. Klart. Den app du började med hamnar överst.
Delad skärm i Nokia T10. Spotify & Acrobat Reader

Mycket bra skärm!

Onedrive

Sitter just nu och flyttar över foton från en fotosession från minneskortet i min Lumix till min Onedrive sittande på altanen i solsken och slås av intrycket att skärmen till och med är bättre än i min telefon.

Plexgear från Kjell & Co

Te-tian är för jobbet försedd med min minneskortsläsare för USB-C samt kopplat till vårt wi-fi. Alla foton är på ungefär 8MB och rullar över till en nyskapad mapp på min Onedrive utan problem. Därifrån kan Irene sedan hämta bilder för Facebook, hemsidan och massmedia. Hon vet dessutom hur man anpassar den fysiska storleken via appen Foton i Windows.

Andra bra detaljer med Nokia T10

 • Batteritiden!
 • Storleken på åtta tum!
 • Android 12
 • USB-C
 • WordPress funkar som den ska. Med ”ämsjuan” kunde jag inte växla mellan mina bloggar, det kan jag i nya surfplattan från Nokia.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s