En smartphone och en liten surfplatta

Jag menar att kombinationen är perfekt.

Det gäller att sortera vad man använder de två datorerna till, för båda är datorer. Så när jag i inlägget skriver ”datorerna” så menar jag min smartphone och min surfplatta oavsett vilken version av dem som jag med tiden har.

Det handlar om att oftast utföra/läsa på den ena och göra annat på den andra. Kan man inte prioritera så bör man nog överväga att avinstallera vissa appar som stör och som leder in tankarna på det man inte hade tänkt sig

För min del så har jag inte startat Facebook på min surfplatta eftersom den har en tendens att ta över uppmärksamheten. På så sätt blir min surfplatta den massmediala plats där nättidningar fungerar bäst, speciellt de versioner som är elektroniska papperstidningar. Jag har alla mina tidningsappar igång på båda datorerna. Anledningen är att de är synkroniserade via min Googleidentitet.

Däremot har jag Messenger igång på båda. Messenger är numera en snabbare version av e-post trots att identiteten är samma som Facebooks. Därmed sagt att jag även använder mina e-postappar i båda datorerna eftersom de är ständigt synkroniserade. När det gäller e-post så är de även igång som widgets i båda datorerna för att snabbt bedömma inkommande mejl.

Den app som det är störst skillnad på är WordPress. Min surfplatta hanterar bilder bättre än min smartphone och min smartphone är en bättre skrivmaskin då jag svepskriver. Surfplattan är för bred för att vara bekväm med svepskrivning. Dessutom kan inte WordPress i min smartphone hantera viss typ av bilder vilket går bra i min surfplatta.

Jag fotograferar med min smartphone men aldrig med min surfplatta. I och med det så synkroniserar jag automatiskt mina foton upp till min Onedrive men aldrig via min surfplatta. En anledning är att jag alltid har min smartphone med mig men så gott som aldrig min surfplatta. Den sistnämnda ligger hemma hos min wi-fi. De bilder jag tar med min surfplatta är dessutom nästan bara skärmbilder.

Min smartphone innehåller alla appar som jag installerat och använder medan min surfplatta har färre appar och på så vis är en filial när behovet av en större skärm gäller.

Just för tillfället är min smartphone försedd med 128GB HD och min surfplatta 64GB. Båda använder ca 50% av respektive lagringskapacitet vilket speglar användningen av både installerade appar och vad jag använder i respektive dator.

En app med en speciell fil har exklusiv användning i min åtta tums surfplatta och är ett arv från min sjutummare.

Hos NetOnNet

Appen är Excel och filen är mitt Yatzy-protokoll som jag dessutom kör med ett speciellt numeriskt tangentbord.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s