Armbandsur och headset

Telefonen

Med mina två tillbehör till min Sony Xperia 10 II så behöver jag inte ens röra min telefon när någon ringer.

Telefonen kan bara ligga någonstans och ladda eller bara ”ajdla” i största allmänhet.

När någon ringer så ser jag vem det är på arbandsuret plus att det finns en liten ikon nere till höger som jag kan klicka på för att svara. Sen är det bara att hämta eller klicka på knappen på mitt headset. Om jag inte har det på örat så hinner jag hämta det, slå på det och svara efter några sekunder.

Båda jobbar via blåtand och når min telefon från alla rum så var telefonen befinner sig är inte så viktigt, speciellt när jag är hemma.

Väckarklocka och varningar

Jag har en sensor på armen som kontinuerligt mäter mitt blodsocker. Via appen i telefonen så har jag ställt in gränserna för lågt respektive hög blodsockernivå. Telefonen är kopplad till min klocka, så jag ser omedelbart om blodsockret är för högt eller för lågt.

Utöver att jag använder klockan som väckarklocka över natten, så larmar både klockan och telefonen om blodsockret är fel. Speciellt viktigt, är att telefonen och klockan hjälps åt att väcka mig när blodsockret sjunker nedanför mitt satta gränsvärde. När det stiger är mindre viktigt när jag sover, så därför har jag olika larm för högt respektive lågt blodsockervärde.

Betalar numera med klockan

Det tog en stund att våga lita på klockans möjlighet att fungera som filial till mitt plastkort och därmed mot bankkontot. Men nu har jag infört den möjligheten och dessutom betalat med klockan nere på Coop i Bjursås för första gången, dessutom på nya självskanningen i butiken. Coopen som för närvarande byggs om och moderniseras och lär vara klar vecka 45.

Jag kan skryta med att jag tidigare troligtvis var först med att självskanna på coopen då jag såg att självskanningskassan tagits i bruk och ingen stod där. Den”gamla” bemannade kassan hade en rätt lång kö, vilken jag därför seglade förbi, skannade och betalade på egen hand.

Lite krångel från min sida idag med betalning via klockan, men med lite hjälp gick det bra. Nästa gång ska det däremot gå bra, eftersom klockan även skulle kopplas till medlemskontot.

Lite kul med nya datoriserade hjälpmedel. Jag måste ju ligga före mina barnbarn med nya finesser.

NFC i telefonen

Telefonen använder NFC för att läsa av sensorn på armen så jag har inte vågat lägga in något betalkort i exempelvis Google Pay då jag misstänker att Google Pay riskerar att konkurrera med min app för att läsa blodsockret. Därför har jag valt att istället betala via Fitbit Pay i mitt armbandsur Fitbit Versa 2.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s