Chromebook är nya Windows RT!

Nokia Lumia 2520 med Windows RT

Någon på Google fattade att dagens datoranvändare inte är datornördar eller datorexperter och som använder rätt få funktioner och program, eller appar som det heter idag.

Dessa användare är en gigantisk kundbas som misshandlats av datormarknaden i många år. Microsoft och Nokia såg det tidigt och satsade en tid på en typ av Laptop som fick sufixet RT. Det fanns Windows RT och Office 2013 RT med Word 2013 RT, Excel 2013 RT med flera.

Men allt lades ner av Microsoft så ingen hårdvarutillverkare kunde längre tillverka enkla laptops.

Idag kan nog ett fåtal inse och förstå att Microsoft var för tidigt ute.

Men någon eller några på Google fattade vad det var för marknad som Microsoft släppte. Så man började utveckla ett nytt OS, baserat på Linux samt idén med en laptop som bara körde appar eller rent av enbart en browser!

Så nu är Google där Microsoft kunde ha varit! En leverantör av ett enkelt OS som hårdvarutillverkarna vågar satsa på. IGEN! Skulle man kunna säga. Och nu verkar tiden vara rätt.

Microsoft och Apple har fått konkurrens av en tredje lösning som helt är på de vanliga användarnas sida. Nu gäller det bara att vinna över dem från Windows och iOS, och de är på god väg.

Apropå det. Minns du vad jag bloggade om år 2014? Om inte, klicka på den här länken.

Windows RT måste finnas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s