Windows RT måste finnas!

I alla sammanhang kan man läsa hur dåligt Windows RT är, det ska vara riktig Windows i pekplattorna och inget OS med enbart “appar”! Det är budskapet som trummas ut av proffstyckare och testare på facktidningarna som bland annat ges ut av IDG. Tillverkare “lägger ner” sina Windows RT-pekplattor osv. Enbart Nokia och Microsoft kämpar på.

Hur ser då marknaden ut och varför ska det inte finnas ett OS mellan Windows Phone och Windows? Ställ samma krav på Google med deras Android så blir det hela tydligare. Kräv att Googles pekplattor förses med Linux/Java-baserat OS och det nu! Inga pekplattor med enbart Android och därmed basta. Android enbart för SmartPhones! Och se för håken till att tillverka riktiga Laptops med Linux/Java-OS!

Ren logik eller hur? Apple har redan sin produktionslina klar med iPhone, iPad samt IOS, för det är väl olika nivåer av samma OS eller har jag fel? Ingen som ifrågasätter det bland er “experter”. Så min slutsats är att Windows RT behövs eftersom Apple annars inte har någon konkurrens på den så kallade marknaden.

Dessutom kan priset på dessa Windows RT-plattor bli lågt samt ge Apple den match som måste till i dessa tider. Ska SJ konkurrensutsättas av regeringen med hjälp av MTR så ska banne mig Apple konkurrensutsättas på SmartPhone/Platta/Laptop-marknaden.

Avslutningsvis kan ni ta en titt på Nokia Lumia 2520 som ännu “bara” finns på USA-marknaden. Det är svårt att hitta filmer där man förstår hur mobila produkter fungerar när man inte använder dom. Dvs hur de hanteras när man viker ihop eller tar den med sig för att inte tala om storleken på själva grunkan. Tänk på det när du kollar följande utmärkta korta konsumentupplysning. Det fina med tangentbordet är dessutom att det har ytterligare batterikapacitet som hjälper oss att använda 2520:an en hel arbetsdag utan laddning.

Leve Windows RT med bra appar!

Rolf Granlund
@rigit

5 reaktioner till “Windows RT måste finnas!”

 1. Visst behövs RT för att ge Apple en match.
  De två spelar i samma korpliga.
  Det finns säkert teknikanalfabeter som nöjer sig med en walled garden från MS precis som de köper inlåsningar och begränsningar hos Apple

  Problemet är att det står Windows före och folk tror att de skall få ett fullödigt OS typ Windows eller Android och det stämmer ju inte.
  Har du köpt en androidplatta/lur kan du göra vad du vill med den. Speciellt om du köpt en Nexus eller annan platta/lur med någorlunda öppna specar.
  Du vet att Android är Linux va?
  På Nexusprylarna rullar allt från Androids alla olika smaker över Sailfish OS , Ubuntu Phone OS till Ubuntu Touch.
  Lägg till tgb, mus och en separat skärm och du kan faktiskt använda din lur eller platta som en liten PC de gånger du behöver.
  Självklarheter som att installera valfri mjukvara från valfri källa behöver väl inte ens nämnas.
  Det är väl det minsta man kan begära av en pryl man köpt för dyra pengar.

  Själv skulle jag inte ta i en pryl med IOS/RT ens med någon annans tång.
  Det skulle kännas smutsigt.

  Gilla

 2. Det finns väl inget behov alls av RT. Faktum är att det inte finns behov av något som heter ”Windows” överhuvudtaget. Vad som behövs är konkurrerande system och där får ju principen ”må bästa system vinna” gälla. Det är ju på tiden att det börjar funka så med tanke på hur vilka deprimerande decennier vi har bakom oss på desktopen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s