Mycket gnäll om Windows RT

När man idag läser om pekplattor baserat på Windows så är experterna och producenterna av plattor rörande eniga om att det ska vara full-Windows i form av version 8.1 som gäller. RT göra sig icke besvär. Om det inte vore för Microsoft och Nokia själva.

Då duger Windows RT!

Vadan nu detta? Vem har rätt och vem har fel? Hmm…

Avskalat Windows där det bara går att köra appar? Vilka appar? Samma som i min lilla Lumia 820? Eller är det andra appar som fixar 10″? Det framgår inte av testerna och experternas utlåtanden. Man får som konsument inte ens veta om dessa appar fungerar bra eller dåligt i Windows RT. De kanske fungerar skitbra?

Exempelvis den app jag använder just nu kanske funkar skitbra? Alltså appen WordPress i Windows Phone 8 för att skriva blogginlägg.

För det är min absoluta övertygelse att man måste ha en pryl under rätt lång tid innan man inser att en mobil, platta eller laptop passar sitt eget behov eller om det var ett felköp.

En annan insikt genom åren är att de flesta användare klarar sig med betydligt enklare prylar än vad experter och proffstyckare anser. Alltså tror jag idag att Windows RT kanske är rätt OS för en enkel pekplatta för de flesta idag. Kanske till och med för mig. Men hur får jag reda på det?

Microsoft eller Nokia, har ni en Nokia 2520 eller Surface 2 över till undertecknad? Jag skulle vilja testa. Jag lovar att ge ett utlåtande senare. Glöm bara inte att skicka med ett tillhörande tangentbord för jag ser Windows RT som en skrivmaskin, mejlverktyg, surfgrunka osv…

hejsningar
Rolf Granlund

 

Publicerad från WordPress för Windows Phone

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s