En bra app, easy:park! (uppdaterad)

Det finns appar som man installerat och som bara finns där sedan dess. Man kör dem då och då och man ser dessa appar som mer eller mindre som en självklarhet. Easy Park är en sådan app.

wp_ss_20140815_0003Att ha full kontroll på sin parkeringstid och avgift var förr ett elände, speciellt när parkeringstiden höll på att gå ut. På med jackan och ut till automaten för att fylla på med pengar och tid. Den tiden är sedan sedan länge förbi.

Numera får jag en påminnelse 15 minuter innan tiden går ut och jag kan avgöra om jag hinner göra klart det jag håller på med eller fylla på med mer tid där jag befinner mig eftersom jag kan sköta allt via telefonen. På bilens framruta sitter Easy Parks dekal som talar om för P-vakten att han eller hon ska kolla via sin handdator hur min parkeringstid ser ut. Hur bra som helst och stressmomentet är sedan länge borta med vinden.

Appen är ett exempel på en app som tagits fram av ett företag för att förbättra en process ute i det dagliga livet. I och med det så är den här typen av företagsappar mer eller mindre felfria samt avlusade och testade innan de skickas ut till oss användare. Detta kan man inte säga om flertalet av de appar som ligger och skräpar på nätet.

imageEtt plus är att jag får en historik på var och hur länge jag parkerat.

Till höger har du ett exempel på en nyligen genomförd parkering som jag alltså ser i appens historikfunktion. Du ser även att “Områdeskoden” här även kallas för  “Taxakod”.

En liten detalj i sammanhanget är att vi i vår familj använder samma kredit/betalkort för att i efterhand betala parkeringsavgifterna. På så sätt har det blivit lite ordning på torpet. För säkerhets skull så använder vi ett betalkort som inte är kopplat till något av våra bankkonton utan vi kör fakturavägen. Bra eller dåligt? Vi tycker det känns bra att göra på det sättet.

Easy Park finns för iPhone, Android och Windows Phone.

Länk: Easy Park

Roffe
@rigit

3 reaktioner till “En bra app, easy:park! (uppdaterad)”

 1. Hur vet man var EasyPark accepteras (eftersom parkeringsvakterna måste ha möjlighet att kolla upp hur länge man stått)? Appen kanske har koll på det?

  Gilla

 2. Det finns alltid Easy Park-information vid parkeringsautomaterna där Easy Park tillämpas. Där finns dessutom den fyrsiffriga områdeskod som man måste knappa in i sin app när man parkerar.

  Hur parkeringsvakterna gör vet jag inte men instruktionen är att skaffa en dekal som man placerar på nedre högra delen av vindrutan, alternativt att man skriver en handskriven lapp och lägger på instrumentbrädan till höger.

  Parkeringsvakterna har antagligen en egen handdator där de ser att bilnummer xxx123 har parkerat i område 1234 och att P-tiden går ut klockan 99:99.

  Gilla

 3. Ett problem som jag fick just idag var att jag hade för svagt ljud för att överrösta gatuvimlet på gågatan i Falun för inkommande SMS i min telefon, så jag missade min parkeringstid med 5 minuter. Resultat; jag fick skapa en ny parkeringstid i appen stående i kön till kassan på Clas Ohlsson så det fixade sig. Inga P-böter med andra ord.

  Åtgärd: Nu har jag bytt ljud till en som dönar på rätt friskt!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s