Guitarist Tuner, ännu en bra app i Windows Phone 8

Som musiker så uppskattar jag Guitarist Tuner från Coderz Ltd. Aldrig mer en ostämd gitarr för min del. Nåja, nästan. Lite problem är det om omgivningen inte kan hålla käft.

wp_ss_20140818_0001Märkte det för någon dag sedan då tjattrande kvinnfolk medförde att stämmaren fick fnatt. Men det löste sig genom att jag sökte upp ett tomt rum och stängde dörren.

Jag stämmer enkelt mina två gitarrer. En vanlig “spansk” 6-strängad nylon samt en 12-strängad metall. Men appen kan betydligt mer! Vad jag kan se så klarar den av de flesta stränginstrument. I alla fall betydligt fler än vad jag känner till. Dessutom en massa varianter som jag ännu inte begriper mig på.

wp_ss_20140818_0002Klicka på ”Instrument” så dyker listan med stränginstrument upp från Chromatic och ett antal gitarrer till och med Violincello (Cello).

Du startar bara appen, lägger den bredvid dig med micken riktad mot instrumentet samt slår ann sträng för sträng en i taget. När mätaren står rakt upp så har du rätt stämning för strängen i fråga.

Länk: Guitarist Tuner

Roffe
@rigit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s