Läs det finstilta! Ibland är den till din fördel, exempelvis hos Telia!

Hur många av oss läser det finstilta i de brev som dimper ner i brevlådan. Jag gör det allt för sällan, men ibland är det trevlig läsning och viktig information. Här följer det finstilta i meddelandet från Telia när jag fick “bekräftelsen på genomförd förändring”.

Direkt avskrivet från Telias brev till mig!

Om du är privatkund (konsument) och har köpt en tjänst på internet eller via telefon har du enligt lag rätt att ångra köpet. Ångerrätten gäller i 14 dagar från den dag du fått denna bekräftelse. Om du ångrar köpet ska du meddela det per telefon, e-post eller brev till den av Telias återförsäljare som du köpt abonnemanget eller tjänsten av. Har du köpt direkt från Telia meddelar du vår kundtjänst – kontaktuppgifter finns här nedan.
Ångerrätten gäller ej företagskunder. För mer information besök www.telia.se/villkor eller ring kundtjänst.

 

Rätt bra, eller hur? Jag återkommer i ämnet, för nu har jag fått blodad tand!

Rolf Granlund
@rigit

3 reaktioner till “Läs det finstilta! Ibland är den till din fördel, exempelvis hos Telia!”

  1. Du har nog helt rätt, men för det stora flertalet är det nog tyvärr okänt. Vanligt folk och speciellt våra ungdomar läser nog inte på vad som står i lagen, så jag menar att speciellt denna text är viktig att känna till. Jag har en känsla av att Callcenters utnyttjar folks okunskap därvidlag.

    Gilla

  2. Dagens ungdomar är väldigt naiva och tänker inte på konsekvenser.. så du kan nog ha rätt i det du säger tyvärr. Nja där kan jag inte hålla med dig tyvärr. Har själv jobbat på ett callcenter på ett av sveriges större operatörer, både på first line och second line. För att ett avtal ska vara giltigt så måste man antingen säga det här med ångerrätt i samtalet eller så ska det stå skriftligt när avtalet skickas ut till personen ifråga.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s