Morgonens skrämselhicka, min Nokia Lumia 820 va stendöd!

Beroendet av våra smartphones blir ibland på tok för påtaglig, som nu på morgonen. Min Nokia Lumia 820 var totalt stendöd. Den funkade som vanligt igår kväll efter att jag jobbat. Dessutom hade jag haft luren på laddning via en mobilladdare via cigg-kontakten så jag lät bli att plugga in laddaren över natten. Det va ju ca 75% kvar!

Jag fick ytterligare belägg för att inte lägga allt i samma korg, som det heter. Min lilla Nokia X3 för samtal fungerade ju som vanligt så jag kunde ringa “Dustin Home”s kundtjänst. Den fasta telefonen har vi ju sedan länge kastat ut och för det mesta är ju ett telefonsamtal än idag den bästa lösningen även om leverantörerna jävlas. Återkommer om det.

Nokia Lumia 820 har utgått ur Dustins sortiment!?! Inte ens batterier går att köpa, vilket var min första tanke i felsökandet. Vafalls?

Letade på nätet och fann en leverantör i Holland som tydligen har batteriet ifråga. Åkte istället till den elektroniska diversehandeln Kjell & Co i Upplands Väsby. INTE ENS DOM har batteri till Nokia Lumia 820! Vad är det som händer? Lumia 820 är ju knappt 2 år på marknaden!?!

Nåja Dustin Home kopplade mig till Nokia-supporten. Ringer man direkt till Nokia-supporten så kostar det drygt 9 spänn i minuten. SKITDÅLIGT NOKIA! Får se om samtalet kommer på min räkning eller om Dustin tog den.

I vilket fall som helst så fick jag det inledande tipset att prova alternativa laddningsmöjligheter, exempelvis USB-kabeln till PC:n. Puh, luren vaknade till och började laddas. Kollade sedan min vanliga laddare och ser att den är av märket Plantronics, alltså laddaren till min Blåtand-grunka som uppenbarligen inte klarar av att väcka ett urladdat Nokia-batteri. Lurigt eftersom de har samma kontakt! När jag väl insett att det inte är någon garanti att kontakten är densamma, samt bytt till Nokia original så kom laddningen igång. Nu återstår att se om batteriet är skadat…

Det här sistnämnda med enhetliga laddare blev med ens rätt tydligt om man så säger.

Rolf Granlund
@rigit

6 reaktioner till “Morgonens skrämselhicka, min Nokia Lumia 820 va stendöd!”

 1. Kolla dina kommentarer
  Lade in lite länkar till nya batterier åt dig
  Bla ett på 3600 och medföljande batterilucka

  Men de verkar gå direkt till spamkorgeb

  Gilla

 2. Svarar från min återladdade lur så frågan är nu varför Lumian tappade hela batteriets laddning inatt. Verkar som att nån app eller process va igång och jobbade utan min vetskap.
  Så dina Links kan jag inte hitta eller se via lurens möjligheter. Får kolla via Laptopen i morgon.

  Gilla

 3. WP8 dödade ju Nokia
  nu komme Nokia med Android telefoner när microsoft köpt företaget.

  Med android kommer det att sälja, synd bara att de inte hoppade på Android tåget innan microsoft mosade företaget

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s