Centern tappade plötsligt en ny väljare

Jag har följt processen med att utse en ny partiledare för Centern efter att ha hittat Anna-Carin Hatt i rollen som IT-minister. Anledningen var från början att jag är intresserad av IT sedan 38 år i branschen. Jag fann en professionell minister som är resultatinriktad i dessa dagar då politik mer är en form av administration än idiologisk kamp. Anna-Carin Hatt fick igenom en ordentlig bredbandsutbyggnad i regeringens budget vilket hon i massmedia inte fått det beröm hon så väl förtjänar. Via Twitter och hennes länkar så vet jag att det är hennes ansträngningar som lett till det resultatet.

Att nu Centern avser att välja en ung och oprövad partiledare med tydlig liberal profil som mer för tankarna till moderaterna än Centerpartiet så tror jag att Centern gör fel. I vilket fall så har jag själv tappat intresset för Centern i och med i mitt tycke fel val av partiledare. Jag vill understryka att jag aldrig tidigare lagt min röst på Centerpartiet men kommit att omvärdera den tanken om Anna-Carin Hatt blivit ny partiledare.

Valberedningen har nu nominerat en så kallad ”kappvändare” som ändrar sina åsikter beroende på vad som gäller för stunden. Tidigt framstod den kandidat som nu nominerats som en variant av moderat politiker, vilket hon numera nedtonat eftersom hon är nominerad.

Ungdom i all ära men erfarenhet och kunskap om sina rötter är för mig viktiga delar när jag ser och hör vad politikerna för fram.

4 reaktioner till “Centern tappade plötsligt en ny väljare”

 1. Det är alltså en stockholmstjej.
  Hon har en lägenhet i Stockholm.
  När hon kommer med i hetluften så flyttar hon adressen till makens krypin i värnamo men bor kvar i sin vanliga lägenhet.
  Det betyder att hon kan ta ut ca 50 papp om år i olika traktamenten.

  Väldigt likt en av de här Nya Moderaterna.

  Gilla

 2. Artkeln och kommentaren visar att ni överhuvudtaget inte har koll på vad ni säger.

  Annie Lööf är en av de populäraste förträdarna för Centerpartiet på många år. I två
  riksdagsval i rad har hon slagit rekord i antal personkryss. Hon har, trots sin ålder, betydligt
  mer erfarenhet av politikerrollen än Anna-Karin Hatt, som blev politker efter förra valet efter att ha varit tjänsteman, och det var väl erfarenhet som räknades, inte ålder?

  Nej du, kära Roffe. Ta reda på lite mer om kandidaterna inann du uttalar dig.

  Sen Anakin..

  Vilket kvalificerat skitsnack. Annie är skriven och bor i Värnamo men har lägenhet i Stockholm i egenskap av riksdagsman. Det har alla andra rikdsdagsmän från alla andra partier också om de inte kommer från Stockholm.
  Så hon är varken bättre eller sämre än något annan i det fallet. Tror du att Värnamoborna hade gett henne rekordmånga kryss om hon inte hade haft deras förtroende?

  Gilla

 3. @Steiger
  Jo ”flytten” till Värnamo var lyckad.
  För i sin egen valkrets bland stureplansbönderna hade hon inte många röster.
  Det är ju betydligt enklare att fiska röster i en liten krets.
  Vi har ju tidigare sett exempel på lyckade flyttningar bland andra maktkåta politiker som gör vad som helst för att få vara med och bestämma.

  Liten valkrets = billig personvalskampanj, enklare att bli invald och en massa traktamente

  Gilla

 4. @Steiger Om det är som du påstår så är det väl konstigt att den populära Lööf inte blev minister i.st.f. Hatt? Jag har nog koll på kandidaterna så det räcker för min del.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s