Ett genombrott för vätgasproduktion!

Vätgascellen är ett kraftverk som exempelvis Honda monterat in i bilen Honda Clarity. Vitsen med det hela är att vätgascellen behöver bränslet vätgas för att fungera. Vätgascellen driver sedan bilens elmotorer utan att bilen behöver några batterier som i exempelvis Volvo C0 Electric eller Toyota Prius.

Problemet har varit produktionen av vätgas!

Men nu verkar forskarna vara på väg att lösa det hela på ett både enkelt och tillförlitligt sätt. Så det är väl bara för Volvo och SAAB att styra om produktionen av drivlina i kommande bilar från förbränningsmotorer till vätgascell samt elmotorer.

Läs mer om vad de kommit på i tidningen Ny Teknik

Rolf Granlund
@rigit

En reaktion till “Ett genombrott för vätgasproduktion!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s