Den ofrivillige Centerpartisten

I min ambition att lyfta fram Twitter som det moderna media där enskild medborgare har en chans att nå politiker på högsta nivå så har mitt inlägg här på bloggen nu uppmärksammats av den del av Centerpartiet som förordar Anna-Karin Hatt, Sveriges nuvarande IT-minister, som kommande ny ordförande för Centerpartiet. Läs mer…

Jag är inte medlem i något politiskt parti men är politiskt intresserad och följer ett antal politiker i Twitter. Att jag just uppmärksammat IT-ministern beror på att hon framstår som ett föredöme när det gäller att som politiker använda just Twitter på ett medvetet personligt sätt som jag önskar att fler politiker gjorde. Så jag tycker det är helt ok att att jag på det här sättet hamnat i den interna process som just nu drivs bland Centerpartiets medlemmar. Centerpartiet har härmed min skriftliga tillåtelse att använda min text i sin kampanj!

Mitt budskap är nämligen att genom att lyfta fram Anna-Karins Hatts sätt att använda Twitter som ett bra exempel så är det min önskan att hjälpa demokratin på väg och minska avståndet mellan politiker och oss vanliga väljare. Det är speciellt viktigt i dessa tider där vansinnet slår hårt mot politikens möjligheter att föra en dialog med vanliga medborgare. Då är sociala medier som Twitter en alternativ väg att gå enligt min mening.

När jag ändå är i ett berömmande tonläge så är det även glädjande att ett parti tagit lärdom av effekterna av andra partiers slutna processer vid val av ny ordförande och valt den öppna metodiken. Det är bra gjort av Centerpartiet och även ett gott exempel för framtida processer inom politiken där öppenhet och dialog är viktiga delar av demokratins möjligheter att verka.

Jag vill även framhålla att det var mina 38 år inom IT som medförde att jag en gång började följa IT-ministern för att på så sätt få mer inblick i var och vart Sveriges IT är på väg. Att IT-ministern sedan råkade vara Centerpartist hade eller har för mig ingen betydelse. Det kom mer att handla om att jag fann en politiker som levde som hon lär, nämligen använde sig av IT i sin dagliga verksamhet just i rollen som IT-minister.

Rolf Granlund
@rigit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s