Nej du Håkan Juholt!

Det funkar inte att sätta en egen agenda i sociala medier på nätet. Att som du skapa en Twitter-identitet för att sedan försöka styra oss följare till din Facebook-sida blir heltokigt. Vill man följa och kommentera dina inlägg i FB så måste man då “Gilla” dig. Alltså når du bara de egna leden.

Här följer några tips!

  • Facebook använder de flesta till att ha kontakt med familj och vänner, alltså inte dig!
  • Linkedin använder de flesta för att ha kontakt med jobb-relaterade bekanta, inte heller dig!
  • Via Twitter har du kontakt med de du borde ha kontakt med! Här borde du skriva samt länka till längre texter på en egen hemsida. Studera IT-ministerns metodik. Hon är bra!

Du har i skrivande stund 941 så kallade “följare” som är intresserade av vad du vill ha sagt. För min del får du några dagar på att skriva ditt första Tweet, sedan slutar jag följa dig i likhet med de flesta.

Gör inte samma misstag som Mona Sahlin som hade en redaktör som skrev hennes Tweets. Jag slutade följa efter en dag.

Undvik ren propaganda och håll dina Tweets personliga annars slutar de flesta att följa dig och det förlorar du på i det långa loppet.

Följ IT-minister Anna-Karin Hatt och lär dig hur man för sig och använder sociala medier. Även Maria Wetterstrand som hittat Twitter efter sin tid som språkrör är bra även om hon då och då gör lite små misstag.

Den stora fördelen med Twitter är att du har möjligheten att prata med väljare som du aldrig annars har en chans att föra en dialog med. Utnyttja det och ha en ödmjuk ton. Gör du fel därvidlag så får du veta det omgående! Kan bli marigt att komma ur kommentarer på gjorda misstag.

Gör du fel, BE OM URSÄKT omgående!

Rolf Granlund
@rigit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s