Låt hans motiv falla i glömska

Vi lever i ett demokratiskt samhälle där information och nyheter är en del av demokratin. När så en galen människa utför ett så hemskt attentat som den norske galne gutten som uppenbart vill få ut sitt budskap efter sina attentat så önskar jag att massmedia håller käft. Jag är inte intresserad av hans motiv. Låt det falla i glömska!

Att låta honom komma till tals bör hållas inom det norska rättsväsendet samt vara en del av den dom som han ska få för sina gärningar. Att återge varför han gjorde det, är att spela med i hans egen ondskefulla politisk färgade plan och få en och annan själsfrände där ute att motiveras till något liknande.

Må massmedia enas om att tysta ner hans budskap, vilket blir ett av straffen för hans gärningar. Att misslyckas med resultaten av hans planering måste bli en del av det demokratiska samhällets enade front mot den galenskap som tydligt visats i vad han gjort. Jag vill inte ens skriva den satans dårens namn i det här inlägget eller återge hans fula tryne i bild i någon skrift framöver. Vi ska minnas vad han gjorde men aldrig låta honom förklara varför. Det demokratiska samhället måste slå tillbaka med all kraft mot galningar med mord på sitt klena samvete genom tystnad. Annars visar det öppna samhället att det fungerar att utnyttja det öppna informativa samhällets spelregler för sina egna sjuka syften.

Må den satans mördaren låsas in för evigt och glömmas bort. En sådan här makaber handling kan aldrig förlåtas eller förstås. Ej heller ska hans budskap spridas. Att som representanter för Sverigedemokraterna prata om dödsstraff är beklämmande för ett parti i Sveriges riksdag. Ett öppet demokratiskt samhälle kan aldrig samtidigt agera som bödel. I så fall är samhället en del av den makabra ondska som det innebär att släcka en människas liv.

Men jag tvivlar på den massmediala enigheten härvidlag.

Mammon kräver lösnummerförsäljning och ett ständigt inflöde av reklamintäkter där det gäller att överträffa varandra i att rapportera allt in i minsta detalj. Den här gången betackar jag mig för en sådan journalistik som att återge galningens motiv för sitt handlande.

En reaktion till “Låt hans motiv falla i glömska”

  1. Bra skrivet Roffe, är helt enig, det är det enda straffet man kan ge honom. Att låsa in honom gör honom ingenting, men att ta bort hans talan och berättelse kommer att förgöra honom, för det är det han har planerat i 9 år…sen om de tappar bort nyckeln till cellen gör inte heller så mycket.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s