Anna-Karin Hatt är unik!

IT-ministern som lever som hon lär. Utnyttjar sociala IT-medier talangfullt. Speciellt Twitter är hennes starkaste sida där hon rör sig på ett personligt och intressant sätt. Den enda politiker på toppnivå där man har en chans att få svar. Jag har fått det vid ett flertal tillfällen vilket jag uppskattar. Det är speciellt intressant eftersom jag aldrig röstat på C i något val.

När ska medlemmarna i C inse att hon når väljare utanför sitt parti? Att hon genom sitt sätt att hantera sina IT-kanaler skapar dialoger utanför de egna partitrogna leden helt vid sidan av massmedia. Hon har en förmåga att inge förtroende och utnyttjar exempelvis Twitter till att föra ut information genom länkförfarandet i just Twitter.

I dagens politiska klimat där topp-politiker enbart jobbar via massmedia med allt vad det innebär så tycker jag att Anna-Karin Hatt är unik inom det politiska etablissemanget. Jag tror att hon på sikt kommer att bilda skola där hon så småningom kommer att få andra politiker att följa efter.

Är det någon som exempelvis någonsin fått ett svar från Carl Bildt som måste anses om den mest erfarna topp-politikern vad gäller Twitter? Han använder Twitter enkelriktat men trots allt relativt personligt.

Jag som Twittrar upphör rätt omgående med att följa politiker som inte har en personlig prägel på sitt Twittrande utan använder sig av en redaktör. Sådana politiker framför i allmänhet även sina budskap via de konventionella massmediala kanalerna så Twittrandet är och förblir ointressant att följa.

Jag ser redan tecken på att hon har möjligheter att öka röstandelarna för sitt parti vid nästa val och det är väl det som måste vara viktigast för ett parti, speciellt när man balanserar på fyraprocentspärren då och då.

En journalist skrev så sent som idag, att om massmedia fick avgöra valet för ny partiledare för C, så skulle det hela redan vara avgjort. Underförstått, hon Johansson skulle bli ny partiledare. Men politik är inte enbart till för de unga. Det finns fler åldersgrupper som inte bara ser till det yttre och ung talang. Det finns även en viktig ingrediens som heter erfarenhet.

Rolf Granlund
@rigit

En reaktion till “Anna-Karin Hatt är unik!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s