Microsoft Word 2010 en bov i dramat!

En irriterande tendens på det skrivande området är särskrivningar. Många förfasar sig över att särskrivningarna ökar av någon anledning. Vi kan se det i annonser, i texter på webben och till och med i tidningsartiklar där de borde vara bannlysta.

Jag säger det på en gång!

– Jag gillar Microsoft Word och speciellt Word 2010!

Men jag har märkt att rättstavningen i Word 2010 vimlar av fel när det gäller just sammansatta svenska ord. Det som händer när Word inte känner igen ett vanligt svenskt sammansatt ord är att föreslå en särskrivning. Uruselt Microsoft!

Jag vet inte hur många gånger jag fått lägga till mina korrekta sammansatta svenska ord i min egen “ordlista” i Word. På sikt blir min egen rättstavningsprocess i Word rättad men många uppfattar säkert att Word föreslår rätt, vilket alltså medför att Wordanvändare börjar särskriva.

Skärpning Microsoft!

3 reaktioner till “Microsoft Word 2010 en bov i dramat!”

  1. Det finns en gratis ordbehandlare som heter Open Office Writer, rekommenderas varmt! Där är det användare som stått för ordlistan, och som uppdaterar den. 🙂

    Gilla

  2. Ja ja… Jag har även Writer sedan länge som även den inte är helt felfri. Men ämnet är särskrivningar och varför särskrivningar florerar just nu. Dels har jag inte sett problemet i tidigare versioner av Word (jag har haft dem alla) utan jag upplever att de har kommit just med 2010.

    Då Word funnits på marknaden i så många år med svensk rättstavning så borde inte en ny version över huvudtaget ha några fel i språkpaketet. Alla fel borde ha varit bort sedan många år tillbaka. Men någonting har hänt och det är allvarligt!

    Jag/Vi kan med fog ha höga förväntningar på värdens mest sålda ordbehandlare. Därför skrev jag inlägget.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s