Pratavtal dikteras av operatörerna!

Har du förnyat ditt mobilabonnemang nyligen? Ett avtal som spelas in? Ett avtal där operatörens representant läser upp villkoren för dig där du förväntas svara JA hela tiden? Jag gjorde det helt nyligen och började fundera.

  • Operatörerna styr avtalstexten helt och hållet
  • Blev du som jag en aning ställd och glömde att även du kanske har krav?
  • Fick du tid att tänka efter. Svar Nej!
  • Fick du en kopia av avtalet per mejl? Svar Nej eller hur?
  • Håller operatörens representant det ni innan pratavtalet förhandlat fram?
    I mitt fall så funkar det inte just nu. Jag får ringa och tjata samt kolla var de utlovade prylarna tagit vägen, typ ny telefon.
  • Registreras månadskostnaden rätt eller måste du ringa och få rätt per telefon utan att du har tillgång till pratavtalet?

Här behövs det en förbättring så att båda parter har samma inflytande över avtalen. Om operatörerna inte fixar det själva så måste det till en ny lag! Det här inlägget avser jag att se till att Anna-Karin Hatt läser. Hon borde kunna göra något åt problemet.

1. Utred och kolla under utredningen hur samtliga operatörer går tillväga.

2. Hur säkerställs att kunden får in sina krav? D.v.s. du och jag!

3. Pratavtalet får aldrig genomföras vid första samtalet! Vi måste få chansen att tänka efter!

4. Operatörens förslag på avtal kan enkelt skickas i skriftlig form via mejl innan samtalet som leder till att ett pratavtal spelas in. Men det sker aldrig!

5. Pratavtalet skall skickas till kunden via mejl inom 10 minuter, annars ska avtalet automatiskt ogiltigförklaras och göras om. Eller att jag som kund kan byta operatör eftersom jag lätt blir sur när telefonnissar klantar sig.

Det finns säker mer att fundera kring eftersom jag som bloggare inte kan veta allt Jag är dessutom inte jurist. Men jag är en missnöjd kund i dagsläget.

Rolf Granlund
@rigit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s