Butikssäljare…

OnOff i Väsby samt Dialect på samma ort har säljare med attitydproblem. Pratar fort och föreslår och drittlar så att jag som kund inte hänger med. Tanken till forna tiders hästhandlare slår mig! Avkräver svaret Ja i tid och otid och argumenterar emot trots att jag som kund ska ha rätt enligt gängse praxis. “Kunden har alltid rätt heter det”. Det var med anledning av att jag rekommenderat grannen att inte köpa ett antivirusprogram med årliga avgifter för att istället ladda hem Microsoft Security Essentials (Gratis). Säljaren på OnOff i Väsby sågade mitt förslag. Security Essentials var inte lika kraftfullt som säljarens alternativ med årliga avgifter. Jag var nämligen i säljarens ögon den där f-n som hängde med en oerfaren Laptopköpare i i hans butik och hindrar hans kund att gå på alla säljtrix. Det retar mig ännu att säljaren i ett obevakat ögonblick lurade av grannen hans personnummer. Men grannens mejladress fick dom inte he he!

Köpte igår nytt batteri till min SonyEricsson Elm via Dustin Home. Pling sa det just i telefonen. Ett SMS från Dustin meddelar att batteriet kan hämtas på Coop. Det kallar jag leveransduktighet!

Ska nog helt gå över till Dustin och strunta i butikerna med sina självgoda snabbpratande säljare. Konstigt förresten… I båda butikerna köpte vi det sista exemplaret av en Samsung Galaxy Ace (Dialect) respektive en Laptop (OnOff). Har dessa butiker så minimala lager så att man alltid köper sista exemplaret? Eller har dessa båda säljare gått samma fortbildningskurs i hur man snärjer en kund att snabbt slå till och köpa “deras sista exemplar”?

Jag bara undrar…

Rolf Granlund
@rigit

En reaktion till “Butikssäljare…”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s