TV4 Nyheterna kl. 22, en katastrof!

Tidigare var nyheterna kl. 22 en återkommande stund framför TV:n. Det nya upplägget gör mig bara förbannad. TV4 kallar tiden mellan 22 och 23 för “Nyhetstimmen” vilket är lögn. Reklamtimmen med ständiga upprepningar av vad som ryms under 15 minuter är mer rätt namn. Resten är reklam och upprepningar av vad man redan sagt och visat.

En vanligt funtad tittare byter kanal vid varje lååååångt reklamavbrott. Själv missar jag stora delar av både sporten och vädret eftersom jag alltid byter kanal när det blir reklam. Vad är det för klantskalle som kommit på ett så korkat upplägg? Ge vederbörande kicken!

En annan irriterande detalj är att samtliga kanaler som sänder på svenska visar reklam samtidigt! Resultatet av denna samordnade aktion med urdålig reklam har medfört att jag mer och mer kollar på BBC och SVT.

Svensken har i alla tider klagat på TV-licensen. Jaha, säger jag! Har det blivit bättre med reklamfinansierade kanaler? Man måste ligga i och förnya samt binda abonnemang för att inte råka ut för att betala nästan 1000 svenska kronor i månaden för ett så kallat paket från ComHem. De avgifterna hör man inget om. Va det inte reklamen som skulle finansiera tittandet? Nu betalar man dyrt plus att man påtvingas reklam som skulle sänka kostnaderna. Nånting är fel.

Om jag råkar börja kolla en intressant film på en av reklamkanalerna så brukar jag numera slå av TV:n i stället för att byta kanal på grund av att jag blir förbannad.

Dessutom är det bara en massa repriser på filmer som jag redan sett. Så för det mesta hämtar jag DVD:n i hyllan och ser filmen utan reklamavbrott. Lite mysko att man vant sig med reklamavbrotten vilket resulterar i att pausknappen används då och då. Undra på att det är kris inom TV-säljarbranschen. Kanalerna har ju förstört sin egen marknad.

2 reaktioner till “TV4 Nyheterna kl. 22, en katastrof!”

 1. Kan bara instämma i detta. Vad som stör mig extra mycket är att de varvar ”programinformation” och vanlig reklam för att komma runt reglerna för hur långt det sistnämda får vara.

  Jag är i USA ganska ofta och numera upplever jag faktiskt deras reklampauser mindre störande än de Svenska.

  Gilla

 2. @ Rofffe
  Instämmer till fullo om innehållet i dessa lysande klarsynt rader. TV4 är inget kul numer och en kanal man helst undviker, jag menar ju äldre man blir desto viktigare blir tiden liksom, att man inte slösar med den, coh ska man tittat på nåt på tv4? så är det just det, ett extremt slöseri med tid på grund av deras upplägg när det gäller reklamen.

  Så TV4? nej tack säger jag….

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s