Ehec = Konventionell mediahysteri!

Det fanns redan 334 fall av ehec-infektion i Sverige under 2010 vilket ska jämföras med de skriverier som basuneras ut idag. Faran med sjukdomar har en tendens att bli ren panik så snart en journalist får till sin artikel och rubriksättaren samt löpsedelsarkitekten gjort sitt.

Hur kan jag nu vara så säker på det, undrar du med all rätt?

Jag har läst http://www.krisinformation.se/web/Pages/Faq/ShowFaqsByGroup____69439.aspx som jag fick vetskap om via Twitter.

Journalister och massmedia av idag är ren business där det gäller att sälja sina tidningar och annonsplatser. Då gäller det att skrämmas, hoppa på kungen, svärta ner individer med skitsaker och förstora upp saker så att den massmediala följa-John-mentaliteten fungerar.

Massmedia och republikanerna stävar envist med att hålla drev vid liv med nyheter om händelser som är decennier gamla i brist på dagsaktuella nyheter. Just nu ifrågasätts kungen om han är trovärdig men ingen nämner med ett ord om massmedia själva är trovärdiga och vad syftet med skriverierna handlar om. Svaren kan vara många men jag anser idag att massmedias syfte är att sälja lösnummer och annonsplatser och republikanerna vill ha bort monarkin. Svårare är det inte. Javisst ja, det gäller också att hålla skräcken för ehec vid liv.

3 reaktioner till “Ehec = Konventionell mediahysteri!”

  1. Får man (jag ) tro Redaktionen för Krisinformation på Twitter så är den dagsaktuell. Tweetet kom för 2 timmar sedan, alltså ca 16:40 idag 02juni2011.

    Dom skrev…
    ”Nu finns det frågor och svar om Ehec från de ansvariga myndigheterna att läsa på Krisinformation.se”

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s