Slutmålet nått! Jag byter yrke!

Jag har tidigare antytt att jag håller på att genomföra en större förändring i mitt liv. Nu när beskedet damp ner i brevlådan så kan jag berätta vad det hela handlar om. Jag byter yrke och inriktning på vad jag vill syssla med i fortsättningen.

Beslut om taxiförarlegitimation

Det betyder att jag slutar som yrkesverksam inom IT och gör om denna till en intressant hobby.

Konsultuppdrag tar för mycket tid för att fungera tillsammans med skrivandet. Dessutom är det min erfarenhet att jag inte längre behövs där ute. Man ska vara 30-40 år samt ha en massa erfarenhet och akademiska betyg. Erfarenhet räcker inte längre som argument. Jag har bekanta som upplevt samma sak även om det finns lysande undantag i form av en vän som är en riktig stjärna på Exchange-himlen. Mycket märkligt att Microsoft inte belönat honom med MVP-status, så mycket som han bidragit med genom åren.

Utöver att köra för Taxi Stockholm så kommer jag att fortsätta skriva IT-böcker för de som vill ta del av mina erfarenheter plus att jag ska in i barnboksbranschen där målet är att ha minst en barnbok med på bokmässan i höst.

Sen fortsätter jag att blogga och Twittra som vanligt, så tro inte att ni slipper Verksamhetsfilosofen!

Vi får se längre fram om jag tar bladet från munnen och skriver om IT-konsultbranschen som sådan och offentliga upphandlingar i synnerhet. Mina erfarenheter är inte direkt ljusa.

Men först ska jag igenom Taxi Stockholms egen utbildning. Det ska bli himla kul! Serviceyrket nästa! Jag tror jag passar rätt bra för det! Till slut, länken till mina nya arbetsgivare är…

http://taxistockholm.se/ En arbetsgivare med ett genomtänkt kvalitetsarbete. Det gillar jag!

Rolf Granlund
@rigit

4 reaktioner till “Slutmålet nått! Jag byter yrke!”

 1. Oj, snacka om helomvändning.

  Men all heder till dig för ett modigt beslut. Allt för få människor vågar att helt byta inriktning i yrkeslivet. De sitter hellre kvar av bekvämlighet, ointresserade i sitt arbete och gnäller för att sedan bli utbränd i stället.

  Lycka till i din nya karriär!

  /Ola

  Gilla

 2. Wow, grattis och vilket hopp.

  Hoppas det lättar upp för skrivandet. Synd att du känner att du måste sluta inom IT-världen för att få tid till skrivandet dock. Nu vet vi ju vem vi skall fråga efter när vi ringer Taxi Stockholm 😉

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s