SE Elm på tredje plats!

Det är fler som har upptäckt att budgetlurarna funkar rätt bra som mobil i skuggan av allt som skrivs om SmartPhones. Sony Ericsson Elm som jag skrivit om tidigare och som sedan i höstas är en mycket bra kompis för min del, ligger i försäljningsstatistiken för The Phone House under mars fortfarande på tredje plats efter IPhone 4 och Samsung E1080.


I runda slängar handlar det om 4 stycken Elm för en IPhone vilket den så kallade marknaden i form av telefonkonsumenter tydligt visar att de har insett.

Jag skulle inte bli förvånad om Nokias “Touch and Type”-telefoner som ligger i samma prissegment som Elmen kommer in på försäljningslistorna så småningom. Jag tycker att Candybar i kombination med Pekskärm är högintressant. Synd att min Elm inte visar något tecken på att gå sönder. Jag är nämligen rätt sugen på en Nokia X3 Touch and Type (1 495 kr) eller Nokia C3 Touch and Type (1 695 kr) enligt nuvarande priser på Nokia.se.

Det lär väl inte komma en Elm med Touch-skärm eftersom Sony Ericsson sedan länge skippat Symbian. Elmen kostar för övrigt 1 349 kr ink moms hos Dustin Home och Nokia X3-02, som den heter hos Dustin, 1 490 ink moms.

IPhone 4 kostar 5 590 inkl moms, vilket idag innebär att du får 4 Elm att dela ut i familjen till samma pris som en IPhone 4. Alltså om du handlar hos Dustin Home. Du får till och med en slant över!

Man kan lugnt fråga sig om en IPhone är fyra gånger bättre än en Sony Ericsson Elm. Jag tycker inte det! Jag kanske även ska köpa en Nokia X3-02 eller C3-02? Måste bara leta reda på mitt SIM-tvillingkort som ligger i någon lur i min mobilkyrkogård. Då kan jag prata med två samtidigt genom att ha en lur mot vardera örat. Blinkar

Rolf Granlund
@rigit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s