På väg mot Chromebook!

Vill bara meddela att jag är på väg mot att göra det mesta med min Chromebook. Microsoft har ju meddelat att Windows 10 är mitt sista operativsystem på min Surface Go. Så när tiden är mogen så gör jag om den till en Chromebook. Att jag vet att det sista operativsystemet blir Windows 10 beror på att jag försökte uppgradera till Windows 11. Men uppgraderingen sa att det inte går och inte kommer att gå på grund av för klen hårdvara.

De viktigaste apparna i Windows är för min del Word och Excel, men de kan ersättas med Google Dokument och Google Kalkylark. Dessa två är jag på god väg att ersätta.

Jag gillar dessutom hur Google har bakat in Google Drive i apparna på ett sätt att det bara fungerar utan att man behöver göra något. Det bara fungerar! Så OneDrive ligger även risigt till för min del.

Så kombinationen av datorer för min del ser ut att bli följande när jag lägger ner mina Windows-datorer. Så genom åren så tycker jag att Microsoft gjort många misstag och sumpat många bra idéer och lösningar som nu Google har tagit över och genomfört.

  1. Chromebook
  2. Android surfplatta
  3. Android telefon

En nyligen gjord test blev att se hur det fungerar att vara ytterligare en användare på Chromebookdatorn. Det går alldeles utmärkt och mycket smidigare än att dela en Windowsdator.

Jag fick dessutom en ny uppdatering av min Windowsdator och slogs av det faktum att jag kommer att slippa alla långsamma uppdateringar eftersom Chromebook är minimalistisk när det gäller operativsystemet jämfört med stora klumpiga Windows.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s