Förbannat irriterande

Vilken förbannat dålig lösning, SIMKORTET!

Vem eller vilka idioter kom på att marknaden behövde simkortet? Inte fan var det vi konsumenter! En jävla korkad lösning där vi även måste hålla reda på en jävla metallpinne för att öppna luckan på telefonen eller surfplattan.

Sen bakar man ihop lösningen med de små minneskorten och vi tvingas hålla på att testa vad som är bak och fram och upp och ner på dessa jävla minimala kort i minimala smäckra hållare av plast som man måste hantera med ytterst försiktighet eftersom dessa smäckra plastbitar riskerar att brytas av.

Som musiker och kontorsråtta har jag som man, små smäckra och nästa feministiska händer som fungerar perfekt för att fingra på min nylonsträngade gitarr. Så jag kan hjälpligt hantera skiten. Men hur är det för dig min vän, som av arv och yrkesroll fått stora valkiga händer?

Tekniken med lösa simkort måste bort och det nu! Lösningen borde för länge sedan ha bakats in i telefonens och surfplattans inre processorer samt aktiverats via nätet för identifiering och aktivering via typ BankID. Ska det vara så jävla svårt att konstruera samt standardisera?

Vad jag däremot vill ha kvar är minneskorten. Men det går att hantera ett litet kort i ett eget fack redan idag. Jag har ett modernt 4G-modem som har ett utmärkt system för att byta små kort. Visserligen i det här fallet simkort men bättre lösningar finns redan så varför finns fortfarande de vansinniga lösningarna fortfarande kvar?

I och med att jag bytte leverantör av vårt bredband här hemma så bakades abonnemanget ihop med mitt mobila abonnemang. I samband med det fick jag erbjudandet om ett gratis simkort för dator eller surfplatta.

Jättebra tyckte jag då och beställde simkortet. Glad i hågen petade jag in det i min Nokia T10 som ska kunna hantera mobilsurfande.

Nokian påstod genast att det inte fanns något nätverk eftersom jag i samband med installationen även slog av min wifi i Nokian. Så jag öppnade och tog ut hållaren för simkort och minneskort och fann att simkortet var borta!

Surfplattan hade svalt simkortet!

Jag har försökt skaka, knacka mot skrivbordet petat med minipinsett men jag får inte ut fanskapet. Vid en längre dialog med Nokias support så slutade dialogen med att jag skulle skicka in plattan till deras reparationsavdelning. Glöm det! Plattan fungerar perfekt baserad via wifi, då varför ska jag skicka den på reparation bara för att ni inte förstår varför ni gjort en urusel lösning med er Nokia T10 och era kunders helvete med att montera SIMKORTET!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s