Livslängden på telefoner

För min del så har livslängden på mina telefoner ökat dramatiskt. Jag har nu haft dem i ungefär två och ett halvt år och känner inget som helst behov av att byta upp mig. De fungerar jättebra som hjälpredor i min vardag.

Min Sony Xperia 10 II är min telefon som jag har till vardags och den tillvaron är helt problemfri. Min backup Sony Xperia L4, som jag numera dagligen håller vid liv, fungerar även den problemfritt.

Naturligtvis kollar jag ändå vad som finns på marknaden utifall det kommer något som motiverar mig att byta upp mig, men än har detta inte hänt.

En viktig orsak, eller anledning, är kombinationen Android och Chromebook. När jag inte kan utföra något i WordPress på min telefon så är det bara att flytta över till webversionen i min Chromebook så finns funktionaliteten där. Naturligtvis kan jag även göra samma sak i Windows och Edge men Microsoft har ju förkortat livet på min Surface Go genom att göra Windows 11 för stor för första generationen av Surface Go, vilken jag alltså har. Så jag förbereder för att klara mig utan Windows.

Nästa stora steg är att gå över till Google Dokument istället för Microsofts Word 365. Men det steget är längre och kräver en hel del testande av Google Dokument i just Chromebook. Jag tror redan nu att jag kan göra det men det är en hel del handgrepp som jag måste bli vän med. Jag är exempelvis inte vän med hur man skapar och hanterar innehållsförteckningar i Google Dokument. Där är Word just nu oslagbar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s