Fitbit Versa 2

 

Läste just en test av Fitbit Sense 2 som är Fitbits dyraste klocka och lärde mig att Google köpt upp Fitbit. Så nu återstår att se om Fitbit fortsätter med sitt Fitbit OS eller byter mot Googles klock-OS som heter Wear OS.

Jag märker att Elias Nordling/mobil.se fokuserar mycket på klockans träningsregistrering vilket är funktioner som jag inte använder speciellt ofta. Jag är mer intresserad av att klockan ska vara en filial till min smartphone, vilket den är rätt bra på, trots att jag har en äldre version.

Dels är Fitbit Sense dyrare och kan tydligen mer än Fitbit Versa, som i sin tur finns att köpa i de både versionerna Versa 3 och 4. De två största skillnaderna mot min Versa 2 är, att jag saknar GPS så att jag efteråt vet vart jag har promenerat plus att jag inte kan dyka ner till 50 meters djup med klockan på armen.

Så man kan ju fundera på hur ofta man behöver dyka ner till 50 meters djup eller om man vill veta vart man gått när man gick i sömnen senast.

Annars funkar min Versa 2 rätt bra för mina behov.

Apropå hur länge klockans batteri håller, så vet jag inte så noga eftersom jag har som standard att sätta min klocka på laddning varje morgon innan jag går in i duschen. En rutin som passar mig rätt bra. Så laddningen håller väl ett par dagar skulle jag tro om det kniper. Efter morgonrutinen i badrummet brukar klockan alltid visa 99% laddat.

Träning

Jag har skalat ner mina olika träningsformer till enbart fyra stycken där jag än så länge bara använt den första.

Fria vikter (gymmet på Actic), Vandring (promenad), Simning (i bassäng) samt Löpband (Actic) för att det är kul att se hur många kcal jag förbrukat varje gång.

Åter handlar det här, om att anpassa sitt användande av ett hjälpmedel till en nivå som passar en själv.

Jag vill understryka att jag inte skaffade klockan för träningen utan för allt annat som den kan hjälpa till med, som nu senast att vara en metod att betala i butik.

Övriga appar i klockan

Plus appen Wallet som har en egen mapp eller ingång via telefonens Fitbit-app.

Jag ser nu att NetOnNet inte längre säljer Versa 2 utan enbart Versa 3 och 4, så min gamla Fitbitklocka tickar på sista versen, men å andra sidan, det gör ju jag med.

4 reaktioner till “Fitbit Versa 2”

 1. Jo det blev väl bra med borttagna kommatecken mm!
  Möjligtvis hade jag tagit bort detta kommatecken också:
  ”Åter handlar det här, om att anpassa…” 🙂

  Gilla

  1. Jag blev först överraskad av hur snabb du var men så kom jag på att du följer min blogg. Lite kul att få ytterligare en möjlighet att testa sina texter. Så nu testar jag med både ögon och öron. Jag vill ju inte erbjuda Torkel möjligheten att vara duktig, vilket han ju är 😄

   Gilla

 2. Det jag märkt, är att den automatiska uppläsaren tar rätt paus, när man sätter komma där det ska vara, en liten paus.
  Kul är även att rösten är mycket mänsklig och uttalar namnen på grappa rätt. Kanske har de anställt en italienare som pratar svenska?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s