Jag har börjat sondera terrängen

Vilken mobil blir min nästa mobil och ska jag skaffa en ny liten surfplatta?

Den telefon jag har nu saknar 5G som nu kommer stort och min lilla ”Ämsjua” får konkurens från Nokia. Ska först läsa på ordentligt och har inte bråttom. Vet redan nu att jag får en ordentlig rabatt om jag förlänger mitt avtal med Telia. Men nuvarande avtal går ut först i december så bråttom har jag inte.

Mobiltelefoner

Sony Xperia 10 IV, 6,0″, 5G

Jag har redan en Sony Xperia 10 II med 4G som rullar på ganska bra. Telefonen är dessutom min huvudtelefon så det är viktigt att ersättaren är minst lika bra.

Sen är jag inte intresserad av topprestanda vad gäller kameror eller intern hårddisk så Xperia 10 ligger väldigt bra till både vad gäller pris och prestanda.

Nokia XR20, 6,67″, 5G

En intressant smartphone men är den för stor? När jag nu vant mig med den smäckra telefonen från Sony så är jag lite tveksamt trots att den är nära Sonys skärmformat 21:9. Det blir att åka till en butik och känna och klämma.

Ett frågetecken är även att den levereras med Android 11 och inte version 12. Kan betyda att det kanske kommer nåt nytt inom kort. Men som sagt var, jag har inte bråttom med en ny telefon. Kan bli intressant fram emot december då mitt avtal med Telia ska förnyas.

I pris är den jämförbar med Sony Xperia 10 IV. Dessutom är det kul att Nokia kommit tillbaka efter äventyret med Microsofts smartphones.

Surfplatta

Nokia T10, 8″, 4G

En mindre fullt kompetent liten surfplatta har jag redan erfarenhet av via Lenovos M7:a men man måste inse och acceptera de begränsningar som denna utmärkta lilla surfplatta har.

När nu Nokia lanserar sin åttatummare med Android 12 samt möjlighet till både wifi och 4G så lever min lilla ”ämsjua” farligt. Det lilla formatet är absolut inte bara en barnstorlek vilket man vid första anblicken kan tro utan formatet är mycket bra även för vuxna.

En detalj som lockar är att den ska kunna fungera som extra fullt fungerande skärm till en Windowsdator. Det är en funktion som jag försökt etablera via egna tester utan att lyckas.

Priset för ”Te-tian” är även det rätt. Ser ut att hamna på 2.290 kr för versionen med wifi+4G. Utan 4G hamnar den på under 2.000, närmare bestämt 1.990. Priserna gäller idag 1 augusti på nokia.com och ska kunna köpas från och med 3 augusti.

Min tanke med en liten surfplatta med 4G är att använda mitt kontantkort i den. För det mesta blir det dock att använda den hemma via wi-fi.

2 reaktioner till “Jag har börjat sondera terrängen”

  1. Jag har upptäckt en liten detalj som jag i hastigheten förbisåg när jag skrev inlägget. Te-tian är försedd med USB-C! Ämsjuan har ju den numera gamla kontakten microUSB. Så det lutar starkt mot en uppgradering av mitt behov av en liten bra surfplatta.

    Gilla

  2. Jag har just kollat vilka telefoner som säljs visa Telia och där finns inte Nokia över huvudtaget med! Det betyder att jag får slanta upp kontant om jag väljer en Nokia.
    Att jag nämner det beror på att jag förhandlade till mig min nuvarande telefon, Sony Xperia 10 II, utan kostnad vid förra avtalsperiodens början. Så då lutar det åt Nokias X20 just nu.
    Men då Nokias smartphones för närvarande levereras med Android 11 så undrar jag om det kommer en bunt nya smartphones från Nokia inom kort med android 12 från start

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s