Kan jag tänka mig en ny smartphone?

Sony Xperia 10 IV

Svaret är ja, men med en massa förbehåll och krav. Problemet är att min Xperia 10 II ännu fungerar och känns fräsch!

 1. 5G! Naturligtvis!
 2. Snabb! Naturligtvis!
 3. USB-C. Naturligtvis!
 4. Bättre batteritid? Naturligtvis!
 5. Skärmens format 21:9 så det finns idag bara Sonys Xperiamodeller.
 6. Android! Min tid med iPhone är sedan länge över. Speciellt numera när jag även har en synkroniserad Chromebook
 7. Dyr? Absolut inte!
 8. Mobilskal från Dux Ducis? Har kollat och de finns redan!
 9. TPU-skal på baksidan! Även de finns!

Om priset på en smartphone

Det finns enligt min mening ingen anledning att köpa en dyr telefon idag. De delar som tillverkarna vill ha extra betalt för tillför inget för mig som är värt pengarna.

 • Vikbar skärm? Vad då för? De flesta har ju numera även en surfplatta med större skärm som i princip är samma behov.
 • Stor hårddisk? Har du en android så kan du även stoppa in ett billigt SD-kort. När det gäller iPhone tvingas du köpa dyrt eftersom Apple vägrar SD-kort. Jag tycker att 128GB räcker idag. Om vi i framtiden behöver mer plats så är det säkert som så att det även är dags för en ny telefon som då är billigare än idag
 • Snabbare processor? Njae… De flesta telefoner har idag tillräcklig hastighet för de flesta. I alla fall för mig!
 • Skarpare skärm? Samma här som för processor.
 • Bättre kamera? Nej. Nästan alla smartphones idag har tillräckligt bra kameror för de flesta. Dessutom har jag två externa kameror som är roliga att fota med, en Nikon och en Lumix.

En reaktion till “Kan jag tänka mig en ny smartphone?”

 1. Det är alltid detaljer som skiljer lösningar från varandra. Läste idag på, om Sony Xperia IV och fann att Sony tagit fram ett läcker fodral med ett utfällbart stöd på baksidan för att se på film och som dessutom matchar färgen på den Xperia IV man köpt.
  Men så va det den lilla detaljen med att alltid ha med sig körkortet plus att jag vant mig med att ha enbart ett kort med mig i telefonens fodral. Så då föll det nya fina färgglada skyddet som en sten plus materialet. Jag släpper aldrig kravet på att telefonen skyddas och hålls fast av TPU! Dert betyder att Dux Ducis samt ett fristående TPU-skal att byta med gäller även i fortsättningen. Det fina fodralet är nämligen inte ett TPU-skal.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s