Projekt Chromebook, 6

Chromebook och en surfplatta med Android i samarbete

Målet med mina ordbehandlare är att kunna skapa sångtexter, ofta med tillhörande ackordanalyser för presentation i Acrobat Reader på mina surfplattor.

I exemplet visar jag min nya Chromebook vid sidan av min Lenovo Tab M10 HD som är på 10 tum där dokumentformatet är Letter. Som det kanske framgår så fyller en sida i Letterformatet ut en vanlig android surfplatta både på höjden och på sidorna. Det medför att jag får plats med låtar som är långa och innehåller långa berättelser typ Taubelåtar.

Låten i exemplet har jag hämtat från min Onedrive samt konverterat den från Word till Google Dokument för att se och lära mig att redigera och att hantera mina sångtexter.

Det jag kommunicerar är att jag numera kan skapa samma typer av dokument i både Microsoft Word och i Google Dokument. Med det ska förstås att det jag tidigare bara kunnat göra i Word kan jag nu även göra i Google Dokument.

Nu är det inte Google Dokument som är den största svårigheten utan Googles sätt att hantera filer, mappar och lagringsutrymmet. Det är rätt annorlunda än gamla Windows. Men det avser jag att behärska inom kort.

Nu kanske någon undrar varför jag vill kunna två olika system som i slutänden skapar samma resultat. Svaret är att jag tycker mig ana att Google drar ifrån och gör bättre lösningar. Då vill jag inte stå kvar på perrongen utan vara med på tåget.

Den största skillnaden är att jag anser att telefonapparna för Word respektive Google Dokument väger över till Googles fördel. De är helt enkelt bättre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s