Projekt Chromebook, 5

Dags att pudla och det ordentligt! Google Dokument är riktigt bra. Jag är igång och testar appen grundligt efter att jag sett att Google Dokument hanterar formatmallar.

Dessutom är relationen Google Dokument via Chromebook och en android smartphone mycket bra. Det gäller bara att komma underfund med vad man kan och inte kan utföra i telefonen.

En liten, men viktig detalj, är att Dokument kan hantera både docx samt skapa PDF-filer. Men vad är nyttan och vitsen med att använda docx? Jag vet i skrivande stund inte svaret på den frågan. Google Dokument klarar sig på egen hand vad jag kan se. I alla fall det jag använder en ordbehandlare till. Målet med min dokumentation numera är PDF och inte papper.

Det som är viktigt för mig är följande delar där Dokument klarar kraven i både Chrome OS och i Android.

  1. Formatmallar och att kunna byta format via snabbtryckningar på tangentbordet. Även rätt enkelt på telefonen
  2. Bilder och illustrationer
  3. Skapa PDF.
  4. Innehållsförteckning
  5. Sidhuvud och sidfot
  6. Sidnumrering
  7. Att kunna skapa egna formatmallar
  8. A4- och Legal-format. Speciellt Legal. Jag skapar inga dokument längre som ska skrivas ut. Därför Legal som utnyttjar moderna surfplattors skärmar
  9. Försättsblad
  10. Höger och vänster sida, fast behovet är för min del på utgående då behovet har med dubbelsidigt utskrift att göra.

Jag startade testerna i min nya Chromebook med att dyka ner i detaljerna med Google Dokument och fann detaljerna med att skapa formatmallar. Sen va det enkelt att övergå till telefonen med dem. Det viktiga med den övergången är att jag numera föredrar att skriva med svepningar på skärmtangentbordet i telefonen Det går helt enkelt fortare än med ett vanligt tangentbord

Jag stoppar här och återkommer senare med mer detaljer… Kanske?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s