Är Lenovo Tab M7 något att köpa och använda?

Lenovo Tab M7

Svaret är absolut ja och jag avser att förklara varför.

Jag kan inte låta bli att läsa tester, speciellt när det testas på prylar som jag har erfarenheter av.

Jag är sällan enig och blir för det mesta irriterad för att inte säga förbannad. Nu har det hänt igen. Det som retar mig är att okunniga människor läser skiten och tror att det de läser är det enda rätta med riktiga slutsatser, vilket är en sanning med modifikation.

Jag hittade en artikel skriven av en testare på nån utländsk sajt skriven på engelska och som översattes till svenska av Google när jag öppnade den. Svenskan är rätt ok översatt, det är inte det som triggar mig utan det är vad testaren kommer fram till.

Han sänker min Lenovo Tab M7 så det stänker om det. Jag ser tydligt att det är en IT-expert som kan för mycket och som själv äger surfplattor som nog får anses monstruösa. En sån snubbe ska inte testa och bedöma enkla små surfplattor. Det blir så lätt fel slutsatser.

Problemet som testare av IT-prylar har, är att de utgår från sin egen horisont och misslyckas totalt med att förstå vad en enkel billig men oerhört användbar surfplatta kan användas till. Han tycker inte ens att plattan är något för barn och att kameran är för dålig för andra eventuella användare. Han till och med påstår att det inte går att se filmer i Netflix. Dessutom underkänner han högtalarna och därmed ljudet. Vet han inte vad exempelvis blåtandheadsetet Urbanista Boston kan göra?

Så jag låg tydligen inte i sängen igår kväll och såg en film på Netflix med hörlurar på eftersom det inte ska gå? Alltså med min ”ämsjua” (M7) i ena handen. Dessutom böt jag hand då och då eftersom det inte va något problem att vända ämsjuan upp och ner. Den är nämligen lätt att hålla till skillnad mot större surfplattor.
Att jag kan vända på den beror på att jag har en smart liten vridbar ring på baksidan som jag har långfingret i och som medför att det är lätt att hålla plattan med ena handen utan risk att tappa den. Ringen sitter lite åt ena sidan i horisontalläget så därför vänder jag den när jag byter hand och därmed långfinger. När jag använder ämsjuan lodrätt så finns följaktligen ringen i nederkant på baksidan.

Visdomsord!

Om att värma sig eller se tillräckligt bra…

Ursprungsamerikanen gör liten eld sitter nära! Invandrad angloamerikan gör stor eld sitter långt ifrån.

Stämmer även när det gäller surfplattor! Vän av ordning förstår att jag anpassar ett gammalt visdomsord mot dagens okränkbara etsättningsbegrepp. 😉

Följande lista är vad jag använder ”ämsjuan” till

Ämsjuan betyder som du förstår ”the M7” på engelska för dig som översatt inlägget med Google translator.

 • Jag läser nättidningarna DN, DD, Falukuriren, AB och ETC med de appar som har papperstidningslayout. De går nämligen att ställa in i läsläge på alla artiklar, alltså på samma sätt som Storytel.
 • Jag läser även dessa tidningars mobilversioner vilka uppdateras så snart något händer till skillnad mot de tidigare som kommer en gång per natt
 • Jag kan när som helst se en film eller serie i Netflix och CMore samt SVT och TV4 Play. Helst har jag då små hörlurar på typ Urbanista Boston
 • Jag surfar gärna på allt möjligt via vårt wi-fi. Speciellt kollar jag hur mina blogginlägg blir efter en publicering då ämsjuan kan visa både som surfplatta och som dator.
 • Jag kollar och uppdaterar familjens gemensamma kalendrar i en och samma app
 • Jag läser mina mejl i både Outlook och Gmail
 • Youtube, kombinerat med blåtandshörlurar i öronen
 • Jag uppdaterar våra inköpslistor dels i appen Listonic och dels i COOPs app för för att handla matvaror via nätet.
 • Ämsjuan är synkad med min Sony Xperia II smartphone.
 • Jag kollar på foton tagna med min telefon och foton tagna med mina externa kameror och som synkats upp i min Onedrive.
 • Jag kollar vädret hos SMHI
 • Jag har ett par kartappar som är perfekta på sju tum.
 • Jag spelar ibland Sudoku och blockudoku
 • Jag läser och skriver på Twitter
 • Jag kollar mest men publicerar ibland foton på Instagram
 • Jag använder INTE Facebook på ämsjuan. Vill inte skita ner ämsjuan.
 • Videosamtal med vänner och bekanta
 • Jag läser böcker på Storytel. Föredrar att läsa istället för att lyssna.
 • Det finns några appar till men de här är de mest frekventa.

Vad jag INTE använder ämsjuan till!

 • Facebook
 • Bankärenden
 • Säkerhetsappar för tvåstegsinloggning
 • Jag håller INTE reda på lösenord för olika inloggningar med hjälp av ämsjuan.
 • Jag fotograferar inte eller filmar, vilket jag istället gör med min smartphone och mina externa kameror.

En förhoppning och önskan

Jag hoppas innerligt att Lenovo och även andra surfplattetillverkare utvecklar och lanserar nya snabbare sjutums surfplattor med högre prestanda både på minnen och kameror, jag köper gärna en ny.

Svar nej! Jag vill inte ha en dyr sjutums smartphone, utan en billig sjua som jag har som säker filial till min telefon.

Risken är tyvärr att tillverkarna åter igen lyssnar på de testare och experter som dödar vettiga lösningar för vanligt folk. Det har nämligen hänt förut exempelvis då Windows RT och Windows Mobile fanns på marknaden. Jag har haft dem båda och inser än idag vad de kunnat bli.

Windows RT blev Chromebook och Windows Mobile blev ingenting eller kanske alla androida telefoner. Google tog upp Microsofts tappade handske och har visserligen gjort det bra. Men det var fel användare som analyserade och skrev om lösningarna, testade och sedan drog helt fel slutsatser.

Apropå ingenting, jag kommer inom kort att skaffa mig en billig Chromebook!

En reaktion till “Är Lenovo Tab M7 något att köpa och använda?”

 1. Leif Liard
  Jag blev så glad när jag läste ditt inlägg om Lenovo M7 som passar till barn enligt flera testare. Kul att den passar utmärkt till en vuxen lite äldre än barn, jag är så nöjd med den lilla surfplattan. Tack för inlägget.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s