ReklamTVkanaler, vilken jädra öken!

Jag har alltid tyckt att reklamTVkanaler varit dåliga på att göra bra TV. Anledningen är att de styckar sönder program vilket med­för att både spänning, engagemang och intresse urlakas.

På grund av detta så valde vi tidigt bort paket där reklamkanaler ingick, alltså när vi fick in fiber i huset och kunde montera ner alla antenner samt slita bort alla kablar till dessa.

Så vi valde att abonnera på paket där C MORE, Netflix och SVT fanns med. På köpet fick vi även några reklamkanaler som vi i princip aldrig tittar på. Händer det att jag börjar titta på något i en av dessa så byter jag alltid kanal vid första reklaminslag.

Den enda kanal som vi då och då kollar på är TV4. Men eftersom vi har TV4 Play så väljer vi för det mesta att se programmen i efterhand eftersom reklamen då är borttagen.

Det tråkiga när vi valt att inte betala för paket där reklamkanaler ingår så missar vi ofta stora evenemang som OS, EM och VM. Just nu hockeyVM.

Vi köpte ett kort abonnemang under vinterOS senast vilket blev en flopp. Kanalen gjorde OS ointressant och tråkig så vi såg nästan inga tävlingar trots att vi betalt för det. Jag såg nog bara Nils van det Poels åk samt ”åkte” med i störtloppsbacken i början. Mer blev det inte.

Stynd att hockeykanalen C MORE inte köpte sändningsrättigheterna för ishockeyVM, för hockey, det kan den kanalen! Bästa kommentatorerna!

Vitsen med reklamkanaler är ju att man får titta grattis om man dessutom ser reklam. Men så är det inte. Man betalar först för paketen och får då med reklamkanaler där man även tvingas att se på reklamen. Alltså är hela vitsen med att reklamTV existerar borta. Man både betalar och tvingas se reklamen. Nåja, man går då på toa, fixar fika eller nåt att mumsa på, men sitter kvar och kollar det är väl ingen som gör?

En ”kanal” med reklam som jag ”tål” är YouTube. Jag kan välja inslag och reklamen är tillräckligt korta för att vara acceptabla. Mest blir det musikvideos.

Senast jag kommenterade eländet med kanalen som sänder hockeyVM så blev jag av en idiot anklagad för att var snål?

Tror fanskapet att det är gratis att kunna se alla matcher i SHL, hockey­allsvenskan samt DSHL. Så den blockade jag omgående.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s