Bra headsets för telefonen

Det tar ibland rätt lång tid innan man hittar en IT-pryl som man är helt nöjd med. I mitt fall handlar det om att hitta rätt headset. Jag tror att jag numera hittat rätt. Men först en summering av vad jag testat genom åren. Mitt slutgiltiga val kommer sist i raden av bra headsets.

Jabra Talk 35

Ett litet headset som är rätt ok. Ljudet är bra och batteritiden är ok. Sitter diskret på örat hela dan utan att skava nämnvärt.

Men den är lite bökigt att sätta på örat om man som jag väljer att ha mitt headset av under dan. Det är väl enda invändningen egentligen. Kanske även att de jag pratar med klagar på att jag verkar vara en bit från telefonen.

Urbanista Boston

Bästa ljudet!

Rätt ok headset med kalasljud men med nackdelen för min del att jag måste ha rätt vingar för att de ska sitta kvar i öronen.

Med andra ord jobbiga att ha med sig när man inte samtalar. Bor därför i en liten ask när de inte gör tjänst.

Jag har dem kvar och använder dem när jag ska lyssna på musik eller kollar på en film.

Det headset som har det absolut bästa och mesta ljudet av mina blutooth-headsets.

Aftetshokz Aeropex

Till en början en klar favorit som sitter bra med ett kalasljud som skickas rakt in i skallen då högtalarna vilar mot skallbenet och inte ska sitta inne i hörselgången.

Jag letade reda på detta headset under en tid då jag besvärades av ständiga problem med inflammationer i hörselgången. Det problemet är numera borta.

Detta headset faller på en liten detalj. Var och hur ska jag förvara det när jag varken ska lyssna på något eller föra ett telefonsamtal. Bröstfickan på mina skjortor? Glöm det!

Aeropex fallet på detaljen hur det fungerar när det inte används. Alltså när det bara ska hänga med men inte vara startklart i örat. Den här detaljen är minst lika viktig som ljudet, speciellt när man kör bil.

Så numera är det min favorit när jag kollar på TV. Alltså filmer, serier eller YouTube. Till det användnings­området är de oslagbara. Så när de inte är i tjänst vilar de avslagna på lilla bordet vid TVn. De är konstant kopplade till vår Apple TV via bluetooth.

Då vi inte ser på samma TV-program, serier eller filmer här hemma så är det perfekt med headset/hörlurar som sitter bekvämt under lång tid.

Även här klagade någon över att jag var långt från min telefon när vi pratade. Så jag skaffade följande alternativ…

Aftershokz OpenComm

Allt som du just läst om Aeropex gäller även för OpenComm som jag skaffade som en present till min sambo som är en långpratare när det gäller telefon. Jag var övertygad om att det skulle bli en succé och det blev det.

Ett utmärkt headset där ”bommen” ökar på och förbättrar ljudet hos den man pratar med.

Plantronics Voyager Pro

Min första Plantronics som jag på det hela taget varit mycket nöjd med. Det blev en lång paus med denna under inflammationsperioden plus att den mjuka plastkudden som visserligen inte ska in i hörselgången men som efter en tid hade en tendens att ramla av på grund av slitage. Det medförde att den inte fungerade som jag tänkt.

Men den är bra och har bra ljud plus att den fått nytt liv då min nya plantronics levererades med reservkuddar som passar gamlingen.

Det var först senare jag fann att man kan köpa reservkuddar separat. Hade jag hittat dem tidigare hade jag inte behövt köpa den Plantronics som numera är min favorit.

Plantronics Voyager Legend

Plantronics Voyager Legend

Det headset som passar mitt sätt att använda ett headset för prat i min telefon. Den har ett antal förbättringar jämfört med Plantronics Voyager Pro.

Detta headset är som du förstår mitt val och den lösning som stämmer med alla mina krav på ett perfekt headset för telefonen.

  • Fler och bättre mikrofoner på bommen
  • Laddkontakt som ansluts med magnet vilken kan tas bort på laddkabeln så att man kan använda kabeln till andra prylar som kräver microusb.
  • Utmärkt ljud
  • Bättre kuddar mot örat där tre olika storlekar ingår.
  • Den känner av att man sätter den på örat och startar upp från ett slumrande läge
  • Viker ihop den och har den i bröstfickan när jag inte samtalar
  • Enkel att ”slå på” samt reglera ljudvolymen
  • Acceptabelt ljud för att lyssna på olika appar i telefonen, typ reportage och musik trots att det bara är mono i ena örat.
  • Passar både höger och vänster öra. Vikt: 18 g. Räckvidd: 10 m. Taltid: 7 timmar. Standby-tid: 11 dygn. Levereras med USB-strömadapter, USB-adapter för laddning i bilen (12 V), USB-laddningskabel samt två uppsättningar av mjuka öronkuddar.

Övrigt

En detalj i sammanhanget är att den gängse standarden som Apple införde med sina vita headsets inte alls passar mina öron. De ramlar ur nästan omgående.

Alltså har jag genom åren laborerat med olika typer av vingar för att kunna använda den typen av headsets av olika fabrikat typ Urbanista Stockholm och standardheadsets från Apple.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s