En rätt stor nackdel med Chromebook…

är att det inte går att stänga av pekplattan som dessutom är ganska stor på de flesta Chromebooks som jag känt och klämt på.

Att jag tycker att denna ”lilla” detalj är så viktig beror på att jag skriver rätt mycket och att jag ofta kommer åt pekplattan vilket får förödande konsekvenser. Markören drar iväg och ofta sker dessutom ett klick som startar något helt oväntat i datorn.

I Windows kan man idag både stänga av pekplattan från tangentbordet eller ställa in att pekplattan stängs av när man ansluter en extern mus.

På de Chromebooks som jag sett hittills så finns inte tangentbordsmöjligheten. Så det återstår att ta reda på om en extern mus stänger av pekplattan. Men det är inte alltid som man har en extern mus igång eller med sig.

Med hjälp av en duktig säljare på Elgiganten så kollade vi om det finns någon möjlighet i inställningarna i Chrome OS, men vi kunde inte hitta något annat än följande…

https://support.google.com/chromebook/answer/1047367?hl=sv#

Den här detaljen är så avgörande att det kan avgöra mitt val av ny dator. En detalj har jag däremot redan bestämt mig för.

Datorn ska bli en laptop på 14 tum!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s