Blir min Surface Go nästa Windows RT?

Surface Go

Microsoft dödade själva sin satsning på ett enklare operativsystem och därmed ett antal datorer i egen tillverkning samt hos andra tillverkare, däribland Nokia.

Jag har en Windows RT liggande i en skrivbordslåda som fungerar men som slutade få uppdateringar för många år sedan.

Nu tycker jag mig se att historien upprepar sig. Har jag en döende dator som min huvuddator? Jag vet att det finns nyare versioner av Surface Go men den jag har duger inte så småningom. Än så länge fungerar den perfekt men det går som sagt var inte att uppgradera till Windows 11. Orsaken är fysisk då processorn inte klarar Windows 11! Läs mer här

När det gäller Windows 10 ser jag samma tendens, nämligen likheten med vad som hände alla som var nöjda med Windows 7 eller 8. Windows RT var ju dessutom en Win8-dator!

Så har du en dator med Windows 10 så vet du vad som kommer, Microsoft kommer att tvinga dig att köpa ny dator. Inte i år men sen…

Va det inte Microsoft som sa att Windows 10 var den sista versionen?

Jag velar ganska dramatiskt med vad jag kommer att skaffa under året så det vill till att jag läser på samt åker till Elgiganten och känner och klämmer på vad som finns. Just nu lutar det åt en billig Chromebook för runt 4000 spänn samt senare en ny Laptop på 14 tum. Jag har ju ännu inte bråttom med att skaffa en ny huvuddator, alltså den som ska ersätta min ”utgående” Surface Go.

Jag vill ju dessutom få en handgriplig egen erfarenhet av Chromebook redan i år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s