Lenovo Tab M7

Lenovo Tab M7

Sju tum, kan det vara något att ha på en surfplatta? Mitt intryck såhär långt är absolut ja. Från år 2018 till idag så har det hänt rätt mycket.

Jag kan nämligen jämföra med en sjutummare från 2018 till en annan sjutummare idag 2021.

Android utvecklas

Precis som Windows och iOS så utvecklar Google Android kontinuerligt. Den viktigaste förbättringen kom i och med version 11. Då kom navigation medels svepning istället för de tre symbolerna nederst på skärmen.

Jag vet det sedan igår då jag var på Elgiganten och först fingrade på en Lenovo Tab 8, också ett attraktivt alternativ, men med Android 10!

Naturligtvis letade jag reda på om jag kunde ställa om från ”knapparna på skärmen till att navigera med svepningar på det sätt jag lärt mig uppskatta i min Sony Xperia 10 II. Det gck alltså inte!

Till saken hör att jag var påläst på att Lenovo Tab M7 levereras med just Android 11.

En annan viktig detalj när man som jag använder telefon och surfplattor frekvent är att det ska gå att filtrera bort det blå ljuset frtån skärmen. M7:an har en knapp på skärmen som heter ”Ögonskyddsläge”. Jag har sedan en tid tillbaka stort behov av en sådan funktion.

Tillbehören

Att alla mina blåtandstillbehör fungerar på min M7:a behöver jag nog inte berätta. Alla fungerar som de ska. Jag tyckte mig märka att parkopplingen var ganska snabb. M7:an hittade mitt vikbara Deltaco-skrivbord och min Plexgearmus ganska snabbt. Tillräckligt snabbt för att jag skulle reagera!

Skärmskydd va det sämre med på Elgiganten, men min erfarenhet av sajten ”Fyndiq.se” visade sig ha ett fodral/skärmskydd som jag vill ha. Så det är beställt samt betalt i förväg via Swish.

Det är viktigt att man lär sig namnet på sin dator, surfplatta eller telefon omgående innan man slänger förpackningen. Namnet är viktigt att kunna och att man stavar det rätt när man letar efter handböcker eller som i mitt fall, ett fodral/skärmskydd. Det gäller både när man söker brett och i en leverantörswebb typ ”Fyndiq.se”.

Varför sju (7) tum?

Relevant fråga, egentligen eftersom jag redan har en smartphone på 6 tum.

Men jag behöver kombinera ”lätt att ha med sig” med ”möjlighet att se noter och sångtexter”. Alltså vid de tillfällen då både jag och kollegor inom Bjursås spelmanslag och Taubesällskapet i Dalarna behöver studera detaljer typ text och eller ackord och noter. Då är 6 tum lite för litet. Sju tum är utifrån det behovet den optimala storleken.

Sen kan man ju lägga till en del appar som passar dessa sju tum. Böcker och tidningar till exempel. Så därför finns tidningsversionerna av både DN och ETC på plats och Aftonbladet på väg in liksom Storytel. Sju tum är nämligen i storlek som en pocketbok.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s