Man kan göra mycket med enkla surfplattor

Jag håller gamla surfplattor vid liv bara för att det är roligt. Men även för att det är lärorikt. Så jag tänkte berätta lite om min minsta ännu fungerande surfplatta, nämligen min lilla sjutummare från 2018.

Huawei MediaPad T3, 7″, 16GB

Den har ju bara 1 GB RAM och bara en liten HD på 16 GB. Inte mycket i dagens läge. Men den har plats för ett SD-kort på 32 GB.

Dessutom har den inte plats för något sim-kort så det vill till att man använt den hemma via Wifi eller ett 4G-modem eller vet hur man använder sin smartphone som modem.

Åter igen, den funkar!

Android 6

Den har bara Android 6 och går inte att uppgradera till någon nyare version men den lockar mig att återknyta bekantskapen med surfplattan med det behändiga sjutumsformatet vilket betyder att jag vill ha en surfplatta till i den storleken. Så jag ska iväg och känna och klämma på en Lenovo 7″ idag.

Vad klarar gamlingen idag?

Traditionell massmedia

DNs båda appar, alltså miniatyren av papperstidningen och nyhetsversionen.

Aftonbladet fungerar även hur bra som helst liksom ETC som även den är en surfplatteversion av papperstidningen.

WordPress

Att blogga och hantera en hemsida i WordPress går som en dans mycket beroende på att man kan svepskriva på skärmtangentbordet.

Det lilla formatet

Visserligen kan man ju byta till en större smartphone men om man som jag är nöjd med en smal avlång 6 tums Sony Xperia 10 II, så är detta inget alternativ.

Det är 7 eller 8 tums surfplatta som jag vill ha. Anledningen är att de är lätta att hålla när man sitter bekvämt i favoritfotöljen eller är på språng ute i Vida världen. Tekniska framsteg har medfört att prestanda, inre utrymme och appars effektivitet medfört att dessa små surfplattor är helt ok idag.

Största nackdelarna

  • I Android 6 kan man inte navigera med svepningar, vilket kom först med Android 11.
  • Det händer att vissa appar tar lite tid på sig, men den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge.

Ny sjutummare!

Så har man blivit med ytterligare en surfplatta. Det blev en Lenovo Tab M7 med 2 GB RAM och 32 GB HD samt hållare för SD-kort.

Det är som vanligt hur kul som helst att ta sig an en ny dator, surfplatta eller telefon. Så även nu. Så jag måste hålla igen lite med installation av appar. Tanken att den ska ersätta min telefon får inte ta över. Men man vet aldrig, en liten snabb surfplatta i kombination med en gammal knapptelefon?

Den här nya lilla sjuan medförde att jag för första gången någonsin, vad jag minns, glömde telefonens batterinivå så den var helt död nu på morgonen. Ibland blir det för kul med nya prylar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s