Moderna headsets…

Det började med att jag fick problem med mina öron hösten 2020.

Jag fick onormalt mycket, vad jag trodde var öronvax, och en läkare bedömde det som att jag hade en inflammation i mellanörat, alltså bakom trumhinnan.

Den behandling jag fick via en penicillinkur hjälpte inte. Så jag testade på egen hand och kom på att jag fått in mitt atopiska eksem in i hörselgången på båda öronen.

Jag hade alltså själv smittat mig via mina hörapparater som har små plastvingar som ska sitta i början på hörselgången i vardera örat. Anledningen var att jag inte hade några reservvingar med mig på en längre resa nedåt landet. Så numera tar jag loss dem, placerar dem i en nätkula som egentligen är till för att brygga te, samt doppar dem i varm vatten med lite diskmedel. Vingarna är ju så små att jag måste vara försiktig med hur jag gör rent dem.

Nästa steg var att leta efter headsets som bygger på benledningsteknik, alltså headsets som medför att man inte stoppar in något i hörselgången. När jag letade så insåg jag hur idiotiskt marknaden med headsets fungerar. Allt ska in i hörselgången!

Det tog en stund via billiga headsets som funkar bra som headsets för TVn. Kostade bara några hundra men hade ingen bra mikrofon så de funkar mindre bra som headsets för telefonsamtal. Så jag letade vidare och har nu skaffat de headsets som jag är nöjd med. Återkommer om dessa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s