AfterShokz

Utmärkta headsets för oss som inte vill ha headsets som petas in i örat eller som ser ut som enorma öron­värmare för kalla vintrar är AfterShokz som säljs via Netonnet.

Jag har numera två stycken, ett med mikrofonbom och ett utan. De kostade en slant men är värda varenda krona.

AfterShokz Aeropex

Tekniken kallas för ben­lednings­teknik och innebär att högtalar­delen vilar mot skall­benet ovanför örat.

Ljudet för att lyssna på musik kan naturligtvis inte jämföras med headsets som petas in i hörselgången eller som är stora och därmed klumpiga att ha med sig. Det ljudet är inte lika bra men duger för mig.

En liten kul finess är att Aeropex levereras med hörselpluggar som man stoppar in i hörselgången för att utestänga omgivande ljud. Alltså vanliga hörselskydd. Ljudet ökar ordentligt med dessa på plats i öronen, men det får i så fall bli engångspluppar för min del.

En tanke var även att ha Aftershokz som medhörning via en blåtands­sändare på min mixer. Men efter ett snack med Musikcentet i Borlänge som berättade att det alltid blir en liten försening i överföringen så övergav jag den idéen.

Telepluggar. Från vänster till höger 2,5 mm, 3,5 mm mono, 3,5 mm stereo, 6,3 mm (1/4″) stereo.

Så jag skaffade bra studio­lurar som dessutom innehöll tre olika kablar till olika lyssnings­behov samt adapter för anslutning till mixern som enbart ansluter 6,3-tele­plugg. Övriga kablar har 3,5-stereo­tele­plugg.

Så det absolut bästa telefon- och videosamtalheadsets för mitt behov är AfterShokz Open Comm Pro med mikrofonbom.

En annan fördel är att AfterShokz kan sitta på plats över öronen utan att jag besväras på något sätt under lång tid. Jag kommer därför att koppla bort ”handsfree” i Volvon och istället ha mina AfterShokz på mig när jag kör. Dessutom är det lättare att hitta svara- och läggapåknappen samt reglera volymen på samtalet. Jag kan dessutom röststyra telefonen till skillnad mot Volvons telefonsystem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s