Hittade ”ny” bra funktion i Android

Av en slump hittade jag en ny funktion i ”Aviseringar” som är mycket bra.

Att jag hittade den samt några till berodde på att jag letade efter ett snabbare sätt att hantera anslutna tillbehör via bluetooth. Egentligen är det inget nytt eftersom det var en funktion som jag redan använder dagligen som går att hantera på ytterligare ett sätt, nämligen med  ”tryck och håll i”.

Gör såhär:

  1. Dra ner Aviseringar uppifrån skärmen.
  2. Sätt ett finger på blåtandsikonen och håll kvar nån sekund extra.
  3. Inställningen för blåtand öppnas! Eller ”Enhetsanslutning” som den heter.

Metoden att hålla kvar fingret fungerar även på de andra ikonerna, exempelvis Wi-Fi till vänster på bilden

Nu flyger jag nästan aldrig men trycker ofta på flygplansikonen och hållet kvar fingret, eftersom jag då kommer till ”Mobil hotspot” via Surfzon och internetdelning. Alltså när jag behöver surfa från en surfplatta som inte har något eget simkort men ändå behöver komma ut på nätet via telefonens simkort. Telefonen blir då mitt mobila internet.

Surfzon och internetdelning har dessutom en egen ikon som man kan kortklicka på för att sätta på och slå av Surfzon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s