Lite coolt med delad skärm…

Alltså med en skärm med måtten 21:9 som Sony Xperia har.

Delad skärm i Sony Xperia

När jag exempelvis bloggar och laddar upp inlägg så vill jag ju se hur det blir. Det normala är då att växla app vilket jag inte behöver med min Xperia då jag delar skärmen i lodrätt läge

Eftersom jag kan flytta på delningen genom att dra uppåt eller nedåt så har jag alltså både WordPress och browsern Edge igång samtidigt och kan också ge WordPress mer utrymme eftersom jag behöver både den skrivna texten och tangentbordet framme samtidigt. Men ska jag vara ärlig så är det den fördelen jag använder när inlägget är publicerat och jag behöver rätta och korrigera inlägget.

En annan stor fördel med den delade skärmen är när jag letar efter en illustration. När jag då tar en skärmbild så är det av- och på-knappen som gäller eftersom jag märkt att det enbart är den undre skärmen som blir föremål för skärmbild via den andra metoden att ta skärmbild. Se inlägget om de två metoderna att ta skärmbild.

En annan viktig detalj är att det är den undre skärmen som gäller när det är en app som jag skriver i, exempelvis WordPress. Skärmtangentbordet måste ju ligga nära mina tummar och därmed längst ner. Anledningen är att jag växlar mellan att svepskriva och att skriva med båda tummarna medels tvåhandsfattning. I båda metoderna är det mina tummar som jobbar.

Det finnas mer att berätta om delad skärm i Sony Xperia men det får bli andra inlägg, exempelvis när jag lutar telefonen och får delad skärm i horisontalt läge.

En reaktion till “Lite coolt med delad skärm…”

  1. Jag har hittat ett fel i Sonys funktion ”delad skärm”. I horisontalläget då skärmarna ligger bredvid varandra och jag behöver skriva i exempelvis den högra. Då läggs tangentbordet ut över hela skärmens bredd och inte bara i den skärmdel där jag ska skriva och döljer även den vänstra skärmdelen. Rätt dåligt faktiskt. Så ska man köra dubbelskärm så är det lodrät som gäller. I alla fall när man ska skriva

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s