Tror du på Aftonbladets tester?

Jag gör det definitivt INTE!

Jag har svårt att förstå vitsen med testerna eftersom de är så dåliga. Men tyvärr är det många som tror att de står för kvalitet. Men det är en sanning med modifikation.

Att jag reagerar surt på just Aftonbladets tester kom sig av att de testade falukorv! Denna klassiska maträtt sprungen ur behovet av mat till de som jobbade i Falu gruva. Bland annat min farfar.

Ingen! Jag upprepar ingen av de falukorvar som testades kom från producenter verksamma i Dalarna. Den enda riktiga Falukorven fanns inte med men orsaken var nog att Melkers i Falun upphört som företag.

Men att inte ha med produkter från Siljans Chark eller Hellströms Goda från Vikarbyn är ett rent lurendrejeri. Riktiga falukorvstillverkare med anor från 1890-talet och 1932.

Att testerna dessutom hade med de plastinbakade fuskfalukorvarna är rent bedrägeri. Plast… Va fan!

Tur att man som boende i Dalarna kan  köpa riktig falukorv och inga blekfeta äckliga varianter från Scan eller COOP.

Länkar till riktig falukorv

Hellströms Goda

Klippt från Hellströms hemsida:

Hellströmskorven sprutas i Naturin-skin, detta är ett naturligt skinn gjort av kollagener från nöt. Detta är dyrt, vilket gjort att de flesta charktillverkare gått över till plastskinn, men för att behålla originaltypen av våran ”falukorv” vill vi fortsätta använda denna typ av skinn.

Siljans Chark

Även om jag inte fann motsvarande information hos Siljans Chark så vet jag som trogen kund att falukorven från Siljans Chark inte är plastinbakad utan har riktigt naturskinn i likhet med Hellströms.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s