Ny insikt av Xperians 21:9-format

Jag jämförde min Sony Xperia 10 mark two med en iPhone SE 2 med vad man ser på internet och fann en högst remarkabel skillnad!

När jag lägger ner Sonyn horisontellt så ser jag internetsidor på samma sätt som på surfplattor och PC. Exempelvis mina bloggar och hemsida med vänstra eller högra kolumnen där meny och widgets finns. Dessa ser man inte i iPhones 16:9-format.
I iPhone ser man enbart samma kolumn som när man håller telefonen lodrät.

Anledningen till att jag lånade sambons iPhone beror på att jag bytt tema på mina båda bloggar och ville se vilka skillnader som uppstår mellan de två skärmarna. Och skillnaderna är enorma!

Då den breda Sonyn i princip har ett beteende som en surfplatta så är en iPhone rätt primitiv.

I lodrät/vertikalt läge är de rätt lika utom att Sonyn visar mer av blogginläggen. Men i horisontellt läge är skillnaderna enorma.

Verksamhetsfilosofen i horisontellt läge
Blandat Svamlat i horisontellt läge

Vertikalt läge

I vertikalt läge visas mina bloggar på samma sätt i de båda telefonerna med den skillnaden att Sonyn visar mer.

Du vet väl om att om du sätter fingret på en bild och håller kvar i några sekunder så får du upp alternativet att öppna upp bilden i en ny flik. Åtminstone kan man göra så i Edge under android. En bra metod om man vill se detaljer i bilden.

En reaktion till “Ny insikt av Xperians 21:9-format”

  1. Jag måste bara testa vart kommentarer på inlägg hamnar samt hur de ser ut. Så det gäller är bara en test. Men jag hoppas att ni som läser min blogg kommenterar då och då. Du behöver inte skriva ut hela ditt namn, förnamn räcker förutsatt att jag kan verifiera vem du är.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s