Windows RT borde ha utvecklats mer

Anledningen är att leksaksutgåvorna av Office i iOS och Android lämnar mycket att önska. Det finns även idag många som har ett behov av enklare PC.

Nokia 2520

Fördelen med RT var att de en­bart fick köra appar i Microsofts eget app­bib­liotek. Jag har fortfarande en Surface RT i en skriv­bordslåda som jag gillade en gång i tiden. Även Nokia hade en RT-maskin som väckte mitt habegär, Nokia 2520.

Att RT och Office-RT borde ha utvecklats och paketeras som ett paket beror på min insikt bland vänner och bekanta att de borde fått känna på den lösningen. Windows 10 är och förblir för omfattande och svår för det stora flertalet. Men som sagt var, de bästa lösningarna vinner inte alltid.

Surfplattorna med iOS och Android är en bit på väg men har sina brister när det gäller enkelhet och närheten till PC och Windows-hanteringen.

Chromebook

Kanske är det som så att Chromebook fyller tomrummet efter Windows RT men om detta vet jag inget. Hade jag råd skulle jag omedelbart skaffa en Chromebook och djuptesta lösningen.

Men det finns tendenser till att Google håller på att släppa Chromebook med motivet att android skulle vara en bättre lösning. Det tror jag inte på. Chromebook är en helt annan teknik som inte ännu borde upphöra.

Slutsatser

Ibland får jag intrycket av att producenterna lyssnar på fel användare. De som borde få komma till tals är de som alltid måste få hjälp av vänner och bekanta med sina datorer. Vad tror du det beror på?

Svaret är väl att producenterna fortfarande gör för krångliga lösningar i och med att de lyssnar på de tekniskt intresserade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s