Vilket elände, köplusten pockar på

Mellandagsrea på Elgiganten, plus att jag just hjälpt en granne med att utvärdera och välja ny dator. Jag kan ju inte låta bli att kolla på pekplattor och Laptops som jag vill ha. Så kommer ha-begäret igång. Så nu måste jag anlägga moteld! Och det genast eftersom vi avser att åka till Borlänge och hjälpa grannen att köpa rätt dator.

KOLLA! Min lilla Huawei är nedsatt med 500 spänn och 4G-versionen är billigare än min lilla. Jag gav ju dryga 1 700 för min Androidplatta. Till och med den jag egentligen skulle köpt och som kom senare är även den billigare och kostar just nu 1 590 spänn. Alltså den till höger med 3GB RAM och 32GB SSD hårddisk. Man ska inte köpa nåt i november och början på december!

Vad ligger då nära till hands, om inte, att kolla på ”mina alternativ som jag redan har”…

Så nu har jag kopplat upp min lilla Toshiba på 8″ med 1GB RAM samt 26GB SSD hårddisk! Samt senaste versionen av Windows 10 Home

För att göra det ännu bättre som alternativ så ställer jag om till ”Pekplatteläge”, startar Microsoft Word 2016 samt startar mallen ”Blogginlägg”.

Vad kan jag göra mer för att få känslan av ”ny dator”? Jo! Jag kopplar upp mitt 300-kronors tangentbord från Kjell & Co/Linocell! Sådär ja, nu sitter jag och skriver av mig ett blogginlägg som jag just nu skriver och som du får läsa om en liten stund.

Vad är det då för känsla jag får, undrar du kanske. Jo att jag är superglad att jag fick in senaste Windows 10 i denna för marknaden minimala dator/pekplatta från Toshiba. Med den erfarenheten jag hade så skulle det inte gå. Men det gick plus att jag dessutom har tillgång till min stora OneDrive på 1TB som finns där ute i det så kallade molnet. Det fina med den produkten var ju att jag numera kan se namnen på varenda fil i OneDrive utan att appen laddar ner en enda bild eller fil till min minimalistiska dator. När jag sedan laddar ner något så hamnar filen eller bilden inte på min C: utan på min D: som ju är ett SD-kort på 32GB. Det räcker för det jag gör.

Med det sagt så har jag lite grann motat ”Olle i Grind”. Dels är jag nöjd med det jag har och kan på sin höjd kolla runt på Elgiganten imorgon samt käfta emot säljarna när de försöker pracka på min granne fel Laptop.

Sa jag förresten att även pekplatteläget i nya Windows 10 blivit riktigt bra även på 8″s pekskärm? Men potenta appen MS Word 2016 är en aning för svår för mina stora fingrar så en liten mus vid sidan om får ibland träda i tjänst även i pekskärmsläget. Microsoft Wedge Touch Mouse är namnet på den lilla giganten på min prylhimmel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s