Några dagsaktuella slutsatser

Som testare av billiga datorer, eller snarare pekplattor, så har jag kommit till några slutsatser som gäller idag. Vad som händer om några månader kan vända allt upp och ner. Med denna brasklapp så vill jag förmedla följande

Generellt

Det spelar egentligen ingen roll vad man väljer idag när det gäller fabrikat och operativsystem när det gäller ”smartphone” eller pekplatta. Som vanlig användare så är utbudet enormt eftersom man kan välja och vraka  utan att ruinera sig. Man kan till och med blanda friskt mellan smartphone och sin platta även om det medför att man får trixa lite.

Köp inte för dyrt!

De billiga mobiltelefonerna och pekplattorna har blivit rimligt bra!

Jag upprepar, fast med andra ord, köp inte dyrt! Du får inte mer för pengarna utifrån vad du dagligen gör med din telefon och/eller pekplatta. Detta gäller naturligtvis INTE om du gillar att spela spel. Då är det prestanda som gäller. Med det är andra tester och slutsatser än mina eftersom jag inte spelar spel.

Välj inte en telefon eller pekplatta med stor hårddisk

Branchen höjer priset på sina produkter beroende på hur stor hårddisk prylen har. Liten hårddisk = billig pryl, stor hårddisk = dyr pryl, eller även skitdyr pryl.

Det som sedan händer när du använt din telefon eller pekplatta är att det kommer uppdateringar och att prylen säger att den måste ”skannas”. Alltså leta efter skadlig kod som kanske gömmer sig på din hårddisk. Dessutom kommer det ständiga uppdateringar av alla appar som du laddat ner och använder. Här gäller även regeln; STOR hårddisk = många appar. Alltså köper du på dig tid som din telefon eller pekplatta behöver för egen tid och bearbetning.

Dagens rekommendation

Om du kollar specifikationerna så kan du hitta följande data om din kommande pekplatta. Vad du väljer är alltså upp till dig och dina behov. Om du väljer billigare alternativ så medför det att du troligtvis måste trixa med ränsningar och att du nog får minska på antalet appar. Å andra sidan kan man fortfarande använda sig av browsern iställer för det appen gör. Exempelvis Facebook.

Windows 10

 • RAM: 4GB
 • HD: 128GB
 • SD-kort: Svar ja!
 • SIM-kort: En smaksak om du redan har en bra smartphone med 4G som kan fungera som wlan-router. Själv kör jag utan SIM.

iOS (Apples iPAD)

 • RAM: 4GB
 • HD: 64GB
 • SD-kort: Saknas för iPADs vilket är dåligt av Apple att inte tillhandahålla. Medför att du måste ta höjd för det i valet av inbyggd hårddisk.
 • SIM-kort: En smaksak om du redan har en bra smartphone med 4G som kan fungera som wlan-router. Själv kör jag utan SIM.

Android

 • RAM: 3GB
 • HD: 32GB
 • SD-kort: Svar ja!
 • SIM-kort: En smaksak om du redan har en bra smartphone med 4G som kan fungera som wlan-router. Själv kör jag utan SIM.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s