Lyckad uppgradering av ”Lillen”

Lycklig som ett litet barn så lyckades jag uppgradera Windows i min lilla pekplatta på 8″ för Windows trots utrymmesbrist både här och där. Men det satt hårt åt. Jag var tvungen att avinstallera i princip allt samt rensa och rensa samt rensa igen plus några omstarter.

Uppgraderingen krävde nämligen 8GB på C:

Det är hårda krav när C: enbart är på 24,2GB och RAM är 1GB. Fick under processen ett par felmeddelanden då ”Uppdateringsassistenten för Windows 10” sparkade bakut. Jag kollade aldrig vad felkoderna stod för utan fortsatte att frigöra ”spejs” på C:. Till slut hade jag drygt 9GB efter att ha avinstallerat allt jag senare kunde återinstallera, bland annat Office 2016.

En intressant detalj är att när jag nu rensat bort Windows.old (vilket jag även gjorde innan uppgraderingen) så visar det sig att nya Windows 10 tar mindre plats på C:. Så här ser det nämligen ut idag efter att jag återinstallerat Office 2016 och OneDrive.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s